Vrei sa-ti transformi living-ul in dormitor? De ce ai nevoie?

Vrei sa-ti transformi living-ul in dormitor? De ce ai nevoie?

Vrei sa-ti transformi living-ul in dormitor? De ce ai nevoie?

Daca te-ai mutat in Cartierul Solar si ti-ai luat un apartament cu doua camere dar ai aflat ca urmeaza sa vina un copil in familia ta, atunci e timpul sa-ti reorganizezi apartametul. Poti transforma living-ul in dormitor pentru voi si o camera sa o lasati pentru copil. Pentru asta aveti nevoie de un pat. Dar cum il alegi?

Alternative pentru pat cand vine vorba de materiale

In ceea ce priveste materialele cadrului vei avea cateva alternative din care poti alege: metal, lemn masiv, PAL, MDF sau tapitat. Avand in vedere varietatea optiunilor, exista unele caracteristici pe care le poti lua in considerare pentru ca alegerea ta sa fie mai usoara.

Pat din lemn masiv. Daca vrei un cadru de pat rezistent, atunci ar trebui sa alegi unul din lemn masiv (stejar, mahon, pin, artar etc). Paturile duble cu cadru din lemn masiv sunt foarte rezistente. De asemenea au si un aspect mult mai elegnat si placut.

Pat din metal. Acestea sunt la mare cautare in acest moment. In functie de design, ele sunt intruchiparea a doua stiluri: minimalist sau romantic (stil francez). Structura si cadrul patului sunt din metal, ceea ii confera rezistenta si durabilitate.

Pat din PAL sau MDF. Paturile cu cadru din PAL sau MDF nu sunt la fel de rezistente. Insa daca alegi unele bune din punct de vedere calitativ pot constitui o alternativa atunci cand bugetul este unul redus. Insa, daca vrei sa mergi pe calitate si un pret mai mic, iti recomandam sa alegi un pat dublu din lemn sau metal in combinatie cu MDF. Astfel, ai un pat mai ieftin, insa si cu calitati tehnice.

Pat tapitat – acesta are structura din lemn, metal sau MDF si tapitata cu material textil sau piele (naturala sau ecologica). In general, la aceste modele, capatul patului este mai inalt, captusit cu spuma sau burete dupa care este tapitat, astfel incat sa ofere un maxim de confort atunci cand esti in pat si stai sprijinit cu spatele pentru a citi o carte.

Modelul patului ideal

In ceea ce priveste modelul patului, ai de ales intre unul simplu, un pat rabatabil cu lada sau un pat cu sertare de depozitare. Alegerea modelului trebuie sa fie in functie de spatiul din camera si de nevoile pe care le ai.

Patul simplu. Acesta este patul traditional, simplu. Nu are spatii de depozitare sau alte facilitati (rabatare etc). El este compus din cadrul patului (lemn, metal, MDF etc), somiera si salteau de dormit.

Pat cu lada sau sertare de depozitare. Variantele cu spatiu de depozitare sunt foarte practice, mai ales in cazul paturilor de 2 persoane, unde spatiul este mult mai generos.

Totusi, daca alegi un pat cu sertare de depozitare, asigura-te ca lasi suficient spatiu in partea laterala, pentru ca acestea sa fie usor accesibile. Exista multe modele de paturi cu spatii de depozitare, de la clasicele paturi cu lada sau cu sertare, pana la modelele mai avangardiste de paturi duble boxspring

Pat rabatabil – Este acel pat, a carei saltea si somiera se rabateaza in sus (din toate partile, ca un lift) pentru a permite utilizarea lazii de depozitare, lada care este cat toata suprafata saltelei de dormit.

Designul patului de dormit

Tipul materialului cadrului influenteaza in unele cazuri designul si modelul patului. De exemplu, un pat din lemn va face dormitorul mult mai primitor, iar in functie de textura (patina, gravare, sculptare etc) si culoarea lemnului poti crea diverse accente de design in incapere (clasic, romantic, vintage etc).

Pana la urma alegerile iti apartin. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar