Tips & tricks cum alegi cea mai buna veioza pentru living

Tips & tricks cum alegi cea mai buna veioza pentru living

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Tips and tricks cum alegi inteligent veioza pentru living

Daca ti-ai ales un apartament in Cartierul Solar sau urmeaza sa te muti intr-unul dintre imobilele care se construiesc in prezent, inseamna ca esti o persoana care se gandeste la economii si la facturi scazute. Si daca tot vorbim de facturi, de ce sa  nu alegi si cea mai buna veioza pentru living?

Ce trebuie sa stii de la inceput?

Atunci cand pornesti in cautarea unei veioze trebuie sa acorzi atentie calitatii, tehnologiei si materialelor. In acelasi timp trebuie sa studiezi si estetica veiozei si mai ales camera sau living-ul in care o vei amplasa. De asemenea, trebuie sa iti cunosti nevoile, astfel incat sa faci o alegere potrivita, care sa corespunda acestor nevoi.

Pe masura ce descoperi lucruri noi si interesante despre veioze (cum sa le alegi, unde sa le folosesti, tipuri si modele etc), o sa intelegi mai bine utilitatea lor si rolul unei veioze pentru casa ta.

Cum alegi cea mai buna veioza pentru living

Veioza nu este numai un obiect practic, care ne ajuta in diverse activitati, ci este si un obiect de decor, un obiect care ne poate pune in valoare un stil, un decor sau o zona a casei. Sa alegi veioza potrivita este esential daca vrei sa ai combinatia perfecta.

Cum alegi cea mai buna veioza pentru acasa? In functie de inaltime si de obiectele pe care sunt amplasate veiozele, sau mai bine spus corpurile de iluminat independente se impart in doua categorii: veioze si lampadare. In functie de nevoile tale vei alege una din cele doua categorii.

Veiozele sunt mai mici decat lampadarele si sunt asezate pe masute, birouri sau alte piese de mobilier. O veioza o poti utiliza atat pentru a lumina o zona unde iti desfasori o activitate (birou, lectura, etc) dar si ca obiect de decor, pentru a completa un stil anume. Veiozele sunt utilizate pentru a lumina o suprafata mai mica, cum ar fi un birou, o parte a patului sau telefonul de pe hol.

Ce este un lampadar?

Lampadare sunt mult mai inalte decat veiozele si sunt asezate direct pe podea. Lampadarele lumineaza o suprafata mai mare dintr-o camera, poate chiar intreaga camera. Lampadarele pot si un bun substitut pentru lustre. Atunci cand dorim sa luminam intreaga camera, insa cu o lumina mai calda sau mai slaba decat cea a lustrei din camera. Lampadarele pot fi asezate cu usurinta in coltul camerei, langa o planta, semineu, biblioteca. Merg foarte bine si in spatele fotoliilor si astfel vei asigura un iluminat confortabil si placut.

De asemenea, alegerea uneia nu o exclude automat pe cealalta. Daca ai un living mare poti utiliza atat o veioza cat si un lampadar. In living poti aseza in zona de dining un lampadar. Langa biblioteca sau masuta de cafea poti aseza o veioza. La fel si in dormitor. Alaturi de veiozele pentru noptiera poti pune in zona sifonierului sau in dressing un lampadar care sa te ajute atunci cand alegi hainele sau cand te schimbi seara pentru culcare.

E important sa iti stabilesti din timp bugetul pentru corpurile de iluminat. Apoi poti alege usor cea mai buna varianta pentru nevoile apartamentului tau.

Si daca inca n-ai ales noul apartament unde vrei sa te muti, te asteptam in Cartierul Solar ca sa vezi cu ochii tai ce inseamna un ansamblu rezidential de blocuri sustenabile din punct de vedere energetic.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar