Vrei cinema in Living? Alege Blu-Ray pentru filme ca-n filme

Vrei cinema in Living? Alege Blu-Ray pentru filme ca-n filme

Ai ales sa te muti in Cartierul Solar? Esti pasionat de filme? Te consider un cinefil cu acte in regula care obisnuieste sa faca binging la tot ce inseamna seriale pe Netflix? Inseamna ca iti place sa confortul atunci cand vorbim de diferite productii cinematografice.

Iar daca stilul tau de viata este unul activ si nu poti ajunge la cinema atunci cand ruleaza filmele tale speciale, inseamna ca vrei sa-ti amenajezi in living un substitut eficient al cinematografului din mall.

In primul rand, totul pleaca de la calitatea imaginii. Degeaba ai ultimul model de smart TV daca alegi sa te uiti la filme pe site-uri obscure la calitate indoielnica.

Vorbin de high quality atunci cand ne gandim la filme, trebuie sa plecam de la premisa unui player BLU-RAY.

Vrei cinema in Living? Alege Blu-Ray pentru filme ca-n filme

Blu-Ray – Ultima frontiera in materie de imagini impecabile

Tehnologia playerelor Blu-Ray independente sau parte a unui sistem home theater permite redarea continutului video in format Blu-Ray Video la costuri foarte scazute. Si asta nu e tot.

Dincolo de cadrele filmate la rezolutie 4K (Ca idee sunt filme care pot ajunge si cativa zeci de giga in format Blu-Ray, fata de formatul standard de DVD), pe discul Blu-Ray gasim o gama de continut suplimentar, precum canale audio cu comentariile regizorului, wallpapere, adnotari si multe alte extra-uri pe care un cinefil pasionat le va aprecia cu siguranta.

In plus dupa aparitia filmelor in cinematograf, se intampla de multe ori ca anumite blockbustere sa beneficieze de editii speciale (Editor’s Cut, Director’s Cut samd) care contin scene scoase din versiune care a rulat in cinematografe sau cea distribuita prin serviciile de streaming.

Si nu cred ca trebuie sa uitam faptul ca majoritatea playerelor Blu-Ray sunt modele inteligente. Acestea suporta aplicatii, deci la nevoie le vei putea folosi si pentru a accesa serviciile preferate de streaming. Plus, transforma televizorul mai vechi intr-un veritabil Smart TV.

Cum alegi un Blu-Ray

Cand vorbim de un player Blu-Ray ne gandim intai la forma de disc suportata. Majoritatea tehnologiilor discurilor optice sunt compatibile cu versiunile anterioare, deci o unitate Blu-Ray poate citi si discuri DVD si CD, insa este important de vazut daca pe langa discurile comerciale unitatea suporta si discuri scrise in casa, pe un calculator cu unitate optica dedicata, deci cauta un model care ofera suport si pentru CD/DVD-R/RW, CD/DVD+R/RW, BD-R/BR-RE.

Colectia de filme DVD este deci in siguranta, chiar daca va trebui sa te multumesti cu rezolutia 480i, sensibil mai mica decat cea oferita de HD (720p si 1080p/1080i) sau 4K (2160p). Foarte important este si suportul pentru discurile dual-layer, o tehnologie care practic dubleaza capacitatea de stocare a discului prin folosirea a doua straturi suprapuse pe care sunt inregistrate datele.

Pe langa CD-Video, DVD-Video si Blu-Ray Video, majoritatea playerelor sunt capabile sa citesca direct si fisiere salvate de pe calculator, deci asigura-te ca modelul ales de tine suporta cat mai multe codecuri video. Printre cele mai populare formate se numara AVI, DivX, MKV, MP4, insa aceasta cu siguranta nu este o lista completa.

Pana la urma bugetul ramane la latitudinea ta. Inca nu te-ai decis cum sa arate livingul tau? Nu stii ce oferte sa alegi de apartamente?

Pentru orice fel de intrebari te asteptam pe site sau poti sa vii sa ne vizitezi in ansamblu. Vei vedea de ce imobilele noastre nu au concurenta. Suntem singurii din Romania care iti oferim apartamente alimentate cu panouri solare, care sunt dotate cu centrale de condensare si care investim in inovatie si tehnologie atunci cand vorbim de folosirea inteligenta a spatiului locuibil.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar