Cum alegi un calculator de birou?

Cum alegi un calculator de birou?

Iti place ideea de a avea in living un birou? Inseamna ca iti trebuie si un calculator de birou

Daca te consideri o persoana independenta financiar, care prefera sa lucreze in proiecte, ca freelancer sau poate ca esti un antreprenor, inseamna ca te-ai gandit la cum ar fi sa-ti transformi living-ul in birou.

Daca ai un apartament cu doua camere, undeva la etaj, inseamna ca esti pregatit pentru un home office. Si daca despre mobilierul de birou si alte detalii cu siguranta ca nu ai nevoie de ajutor, atunci cand te vei instala si vei incepe efectiv sa lucrezi, vei constata ca iti lipseste ceva. Da, calculatorul de birou.

Astazi toate PC-urile, tabletele, laptop-urile, notebook-urile, smartphone-urile au si functia de calculator implementata. Dar sa nu uitam de acele momente in care faci calcule si ai nevoie de cele mai multe ori de un calculator de birou. In mainile unei persoane iscusite se poate dovedi mai rapid chiar si ca binecunoscutul si mereu folositul Google.

Costul scazut de achizitie care porneste de la cativa zeci de lei este si el un motiv pentru care inca se mai gasesc de vanzare calculatoare de birou.

Cum alegi un calculator de birou?

Trebuie remarcat ca si calculatoarele de birou se impart in mai multe categori. De la foarte simple la foarte complexe, cu capabilitati diferite. Atunci cand te indrepti spre un model complex, cu sute de functii pe langa cele de baza trebuie sa te astepti la un pret pe masura.

In linii mari vorbim de calculatoare de birou simple si modele complexe. Cele simple sunt si cele mai populare, si vin cu functii matematice de baza (adunare, scadere, inmultire si impartire). Acestea au memorie pentru o singura operatiune anterioara si cam atat.

Calculatoarele stiintifice, sau complexe, sunt modele care ofera suport pentru operatiuni matematice complicate, calcule trigonometrice si logaritmice, algebra avansata, functii exponentiale.

Mai exista pe piata si calculatoare financiare (modele capabile sa rezolve ecuatii, sa deseneze grafice si sunt de obicei reprogramabile intr-o oarecare masura) si calculatoare pentru contabili. Acestea din urma au functii extra, specifice domeniului contabil. Ele si vin cu imprimanta integrata care poate tipari pe role de hartie, dar aceste modele sunt mai rare. Astfel nu prea se gasesc in retailul clasic.

Care sunt cele mai importante functii pentru un calculator?

Cum am spus si in introducerea acestui articol, un calculator de birou are ca atu principal simplitatea si fiabilitatea.

In functie de nevoile tale vei gasi calculatoare de birou care fac operatiuni matematice de baza (cele mai raspandite modele), dar si modele capabile sa rezolve functii stiintifice. Spre exemplu:  radial, putere, matrice, sinus, cosinus, tangenta, calcule trigonometrice, statistice si algebra avansata samd. Cu cat modelul este mai complex cu atat mai multe rezultate partiale pot fi stocate in memoria limitata a calculatorului.

Alegerea finala iti apartine, dar indiferent ce alegi, trebuie sa  gandesti in perspectiva. Inca nu te-ai decis unde sa te muti? Te asteptam in showroom ca sa descoperi ultimele noutati din Cartierul Solar. Vezi AICI materialele cu care lucram!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar