Transforma timpul petrecut impreuna cu cei mici in activitati creative

Transforma timpul petrecut impreuna cu cei mici in activitati creative

Transforma timpul petrecut impreuna cu cei mici in activitati creative

Dacă ai început deja să vizionezi apartamente cu gândul de a te muta într-o nouă locuință alături de cei dragi, este posibil să fi avut dificultăți în a găsi un spațiu care să satisfacă atât nevoile voastre, cât și pe cele ale copiilor, spațiu care să aibă în același timp un design primitor pe gustul tuturor. Dar odata ce ai cumparat un apartament in Cartierul Solar si ai gasit si un spatiu unde sa amenajezi camera copilului, e timpul sa transformi o serie de activitati de rutina in ceva creativ alaturi de copilul sau copiii tai.

Lucruri pe care probabil deja le stii sau le intuiesti

Fiecare copil se dezvolta in propriul ritm. Unii copii sunt interesati sa descopere ce pot face cu ajutorul creioanelor si al manutelor inca de la 1 an si jumatate. Alti copii sunt fascinati de acest lucru mai tarziu, dupa implinirea varstei de 2 ani. Cu toate acestea exista mai multe stadii prin care trece un copil, pana cand ajunge sa realizeze desene mai complexe.

Cele 5 etape

Etapa „mazgalelilor la intamplare”. Aceasta apare la aproximativ 1 an si sase luni si dureaza cam pana la 2 ani. Este perioada in care copiii realizeaza ca din miscarea manutei si a creioanelor rezulta niste semne, vizibile pe foaia de hartie. Acestea sunt rezultatul unei miscari mai largi a umarului, cu creionul tinut in pumn.

Etapa „mazgalelilor controlate”. Aceasta se intinde cam intre 2 ani si jumatate pana la 3 ani. Copilul controleza mai bine muschii mainii si ai degetelor, desenand semne repetate: cercuri incomplete, linii curbe, orizontale si verticale. De asemenea, reuseste sa tina creionul intre degetul mare si cel aratator.

„Stadiul liniilor si simbolurilor” (intre 2-3 ani pana la 3 ani si jumatate). Acum micutul isi da seama ca scrisul este format din repetarea unor linii, curbe si simboluri. Iata de ce doreste „sa scrie”, iar pentru acest demers contureaza linii verticale, puncte si linii curbe. In plus, incepe sa-si dea seama ca desenele lui pot avea o semnificatie, ca reprezinta ceva.

Etapa in care deseneaza imagini ale obiectelor/oamenilor. Este foarte importanta. Copilul incepe sa utilizeze „gandirea simbolica”. Intelege ca ceea ce reprezinta pe hartie este simbolul unui obiect, al unei fiinte etc. Tot in aceasta etapa, cuprinsa intre 3 ani/ 3 ani si jumatate si 5 ani, vei obseva un mai bun control al musculaturii pentru a tine corect creionul. In plus, copilul va include in desenele sale mai multe detalii, va utiliza figuri geometrice si va adauga mai multe culori.

Preocuparea de a desena obiecte, fiinte sau oameni asa cum sunt „in realitate”. Apare dupa varsta de 5 ani si jumatate, fiind un bun prilej de a-i stimula creativitatea. Lasa-l sa exploreze carti, reviste, personaje din desene animate sau din viata de zi cu zi, pe care le va reprezenta apoi in desenele sale.

Sugestii de activitati simple, ce vor ajuta copilul sa deseneze

Tinand cont de etapele de dezvoltare mentionate mai sus, iti propunem cateva activitati, prin care micutul tau va invata sa deseneze lucruri variate, de la forme geometrice pana la animalute, oameni, mijloace de transport sau flori.

Este foarte important pentru copil sa invete sa deseneze forme, intrucat acestea vor constitui adesea „baza” desenelor sale. Pentru inceput, mai ales daca ai un copil mic, invata-l sa traseze contur peste conturul (deja desenat) al formelor respective. Continua cu trasarea contururilor formelor peste linii punctuate si cu puncte (redand forma respectiva) trasate de tine, pe care copilul va trebui sa le uneasca pentru a obtine o anumita forma. Poti opta si pentru urmarirea umbrei conturului unei forme, ce va fi trasat pentru a o desena complet.

Daca inca n-ai cumparat un apartament in Cartierul Solar, nu rata oferta verii!

16 apartamente de 3 camere beneficieaza de o dubla reducere. Afla mai multe AICI 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar