Top 3 criterii după care bucureștenii își aleg un apartament nou

Top 3 criterii după care bucureștenii își aleg un apartament nou

 

Bucureștenii sau alți locuitori ai Capitalei care stau aici de zeci de ani, atunci când aleg să se mute din vechiul apartament sau locuință și aleg un imobil într-o zonă rezidențială sau într-un ansamblu rezidențial, urmăresc mai multe aspecte.

Top 3 criterii după care bucureștenii își aleg un apartament nou

  1. Prețul mic rămâne elementul care contează cel mai mult, din nefericire

Chiar dacă nu e pentru nimeni nicio surpriză, majoritatea achizițiilor de apartament sunt reglementate de preț. Altfel spus, dacă un locuitor al Capitalei poate obține un preț mai bun pe o locuință nouă, poate să treacă cu vederea anumite aspecte legate de proximitate zonală sau alte criterii secundare.

Un alt element care influențează acest criterou este plafonul de creditare. Multe dintre apartamentele care se achiziționează în București se fac pe un act de vânzare-cumpărare în care intermediarul e banca.

Practic vorbim de credite ipotecare unde suma e asigurată de către bancă, iar limita nu poate fi depășită.

Din această cauză unii cumpărători de apartamente fac concesii majore pentru a se încadra în prețul posibil. Nu întâmplător elemente precum etajul sau amenajarea spațiului nu mai sunt definitorii în decizia de achiziție.

E important de știu că întotdeauna un preț prea mic comparativ cu piața poate ascunde defecte majore. De exemplu, materiale de proastă calitate sau probleme de concesionare a terenurilor. Poți  să cumperi un apartament dar că nu poți fi proprietar pe terenul pe care s-a construit acele apartamente și să ai probleme juridice.

Din fericire, prețurile din cadrul ansamblului rezidențial Cartierul Solar respectă toate standardele de calitate.

  1. Zona unde se contruiesc blocurile

Datorită suprapopulării zonei centrale a Capitalei și densitatea inegală între zone din perspectiva joburilor, spațiului verde sau a altor criterii, mulți bucureșteni evită să facă achiziții de apartamente în zone precum Drumul Taberei din cauza lipsei metroului dar și în zone prea centrale din cauza prețurilor extrem de mari.

Cei mai mulți se orientează spre zonele limitrofe. Din fericire, apartamentele din cadru ansamblului rezidențial Cartierul Solar sunt așezate extrem de bine față de metrou și față de importante centre comerciale.

  1. Etajul constituie un element important în decizia de cumpărare

De multe ori, atunci când aleg un apartament, dincolo de preț și zonă, pentru mulți viitori proprietari contează foarte mult și etajul viitorului apartament.

În cazul blocurilor vechi care n-au acoperiș și izolația e proastă, există riscul de infiltrații din cauza apei pluviale. Mulți evită să achiziționeze apartamente la ultimul etaj al unui imobil.

Din fericire, blocurile din cadrul Ansamblului Rezidențial Cartierul Solar au cea mai bună izolație. Și, mai mult decât atât, pe acoperiș sunt amplasate panouri fotovoltaice pentru un consum optimizat de energie.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar