Cum alegi tapetul pentru apartamentul tău din Cartierul Solar?

Cum alegi tapetul pentru apartamentul tău din Cartierul Solar?

Tapetul are un important rol decorativ în amenajarea spațiilor interioare. Este cel mai simplu mod în care poți modifica aspectul unei încăperi. Și aceasta fără a fi nevoie să schimbi piesele de mobilier, decorațiunile interioare, covoarele sau obiectele de iluminat.

Cum alegi tapetul pentru apartamentul tău din Cartierul Solar?

Apartamentele și studio-urile din ansamblul rezidențial Cartierul Solar permit folosirea tapetelor de orice fel, indiferent dacă preferi tapetele cu textură în relief sau cu suprafață imprimată, lavabile sau nelavabile, clasice sau moderne. Așadar, haide să vorbim pe îndelete despre criteriile de alegere a tapetului. Te ajutăm să îți faci o idee despre tapetul potrivit pentru apartamentul tău.

Textura tapetului: mătase, bambus sau vinil?

În funcție de textura pentru care optezi, tapetul are diferite proprietăți estetice și practice. Cel mai utilizat tapet este cel din vinil deoarece este ușor de aplicat pe perete. Acesta are o textură groasă și este super lavabil, ceea ce îl face extrem de rezistent, inclusiv la umiditate și fum de țigară. Tapetul textil, de mătase sau bambus, este mai plăcut din punct de vedere estetic decât cel din vinil. Însă cel din urmă rezistă mai puțin timp, nefiind lavabil.

Rezistența tapetului: lavabil sau nelavabil?

Din punct de vedere al rezistenței, tapetul poate fi lavabil sau nelavabil. Tapetul care nu se poate spăla trebuie să fie aplicat cu mai mare grijă decât cel lavabil. În timpul aplicării există riscul de a se păta cu adezivii speciali de lipire, care ulterior vor fi mai dificil de îndepărtat. În schimb, avantajul este că tapetul nelavabil este mult mai ușor de îndepărtat. Din acest motiv pentru este alegerea ideală pentru camera copilului sau alte încăperi care își schimbă designul cu trecerea timpului. Tapetul lavabil este mai rezistent la curățarea cu apă și detergenți ușori, întrucât este acoperit cu un strat protector transparent. Însă este aproape la fel de sensibil la frecare și detergenți concentrați ca tapetul nelavabil.

Suprafața acoperită de tapet: un singur perete sau toată camera?

Tapetul poate arăta la fel de bine dacă este utilizat pe un singur perete sau mai mulți, în funcție de mobilier și de dimensiunile camerei. Dacă încăperea este mai mică, se recomandă să folosești tapet cu imprimeuri mici, în culori calde. Acesta trebuie să fie aplicat pe toți pereții, pentru a crea impresia de unitate și lungime a camerei. Pentru camerele mai mari, te poți juca aplicând tapet cu imprimeuri mari pe un singur perete. Aici, poți folosi contraste puternice sau chiar texturi diferite. Dacă alegi să evidențiezi o piesă de mobilier sau un obiect de decor cu ajutorul tapetului, alege culori complementare sau nuanțe asemănătoare cu cele ale obiectului evidențiat. În caz contrar, camera ar putea avea un aspect haotic, inestetic și s-ar ptuea să obții efectul invers celui dorit.

În ceea ce privește cantitatea de tapet pe care să o achiziționezi, regula generală este să calculezi care este suprafața necesară și apoi să adaugi 20%, care reprezintă eventualele greșeli în tăierea materialului. Indiferent pentru ce variantă optezi, nu uita să alegi tapetul nu doar în funcție de reguli estetice și considerente practice, ci mai ales în funcție de personalitatea ta și a casei tale. Acestea fiind spuse… spor la decorat!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar