Tips and tricks pentru o curatenie eficienta la final de primavara

Tips and tricks pentru o curatenie eficienta la final de primavara

Daca ai reusit sa te muti intr-un imobil nou in Cartierul Solar, inseamna ca iti vei dori sa pastrezi aceasta stare mai mult timp. Dincolo de toate detaliile ce tin de amenajarea locuintei, materialele folosite, daca ai sau nu covoarea in apartament, un lucru este cert, cu siguranta ai nevoie de un aspirator.

Tips and tricks pentru o curatenie eficienta la final de primavara

Tipuri principale de aspiratoare

Tehnologia aspiratorului modern a evoluat foarte mult, cum era si de asteptat, insa principiile de functionare au ramas aceleasi. S-a lucrat la puterea de absorbtie a prafului, la eficienta energetica, nivelul de zgomot produs in timpul functionarii, forma duzelor si periilor de curatare, capacitatea rezervorului de praf, la design si dimensiuni. Practic toate aspectele unui aspirator modern au fost imbunatatite progresiv de-a lungul timpului.

Modele clasice cu sac

Acesta este tipul cel mai vechi de aspirator, care utilizeaza un sac de panza sau de hartie pentru stocarea murdariei in timpul aspirarii. Cele de hartie trebuie bineinteles schimbate la un anumit interval de timp. Trebuie sa iei in calcul si costul achizitiei sacilor de schimb. Avantajul este nu trebuie golit odata umplut, putand fi aruncat direct la gunoi.

Este foarte important sa golesti sacul (cel de material textil) sau sa-l inlocuiesti pe cel de hartie cand aspiratorul iti indica ca s-a umplut. Un sac plin inseamna putere de aspirare redusa si uzura mai mare a motorului, care incearca sa compenseze puterea scazuta de absorbtie a murdariei.

Cand inlocuiesti sacul fii atent sa il montezi cum trebuie la loc, pentru a nu lasa praful sa scape in timpul aspirarii prin spatele aspiratorului.

Cum este si de asteptat, aspiratoarele cu sac sunt foarte accesibile, existand multe modele in zona de pret 200-300 lei. Tot ce trebuie sa faci este sa-l alegi pe cel potrivit bugetului si nevoilor tale.

Aspiratoare fara sac

In cazul aspiratoarelor fara sac, recipientul de stocare a murdariei a fost inlocuit de o cuva din material plastic sau metalic, ce poate fi detasata, curatata separat, si apoi montata la loc. Altfel, vorbim de aceeasi tehnologia intalnita si la un aspirator clasic, motiv pentru care diferentele de pret sunt aproape inexistente.

Modele cu filtrare prin apa

Daca ai un buget mai consistent, iti recomand un model cu filtrare prin apa. Astfel praful este retinut intr-un recipient in care se gaseste apa. Ce inseamna asta in practica? Praful se amesteca cu apa. Astfel nu mai exista nemai pericolul de a umple casa de praf cand schimbi sacul sau in timpul aspirarii normale.

Exista si un mic dezavantaj. Este recomandat sa schimbi apa si sa cureti recipientul dupa fiecare aspirare. Tinand cont ca este mai simplu sa arunci apa murdara cred ca acest model este unul dintre cele mai interesante din piata.

Pana la urma, decizia finala ii revine proprietarului imobilului, si totul se invarte si in zona bugetului.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar