Esti un spirit aventurier? Alege o camera de actiune

Esti un spirit aventurier? Alege o camera de actiune

Esti un spirit aventurier? Pentru momentele cand nu stai in casa, alege o camera de actiune ca sa surprinzi experientele tale

Daca ai ales un apartament in Ansamblul Rezidential Cartierul Solar si esti pasionat de tehnologie, de aventura, iti place sa te plimbi cu rolele prin parc, cu bicicleta, cu skate-ul, inseamna ca ti-ar fi utila o camera de actiune, cunoscuta si sub denumirea de Go Pro.

De ce camera de actiune si nu aparat foto traditional?

Camerele foto sau video normale pun accentul pe calitatea inregistrarii. Camerele video pentru sport sunt construite avand in minte cerintele de robusteze ale mediului special in care vor fi folosite. Inregistrarea se concentraza pe surprinderea momentelor unice in orice conditii, calitatea cazand cumva pe locul doi.

Prin inregistrare destinata sporturilor extreme sau normale ma refer la inregistare la mai multe cadre pe secunda (peste standardul 25/40 fps, adica 60, 120, 240 samd) si unghi larg de filmare, care distorsioneaza vizibil imaginea, dar cuprinde mult mai multe obiecte in imagine.

Pe partea de robustete vorbim de camere foto de dimensiuni reduse, rezistente la socuri, cu diverse accesorii necesare montarii pe casca, masina, placa de surf, snowboard sau pe selfie stick si carcase subacvatice ce permit folosirea in medii umede.

Chiar daca action cam-urile sunt in esenta camere video, diferentele sunt majore. Discutam de cazuri de utilizare diferite ce influenteaza semnificativ procesul de proiectare a acestora. Aceeasi situatie o intalnim si in cazul camerelor auto si a webcam-urilor pentru PC, produse care au foarte putin in comun cu camerele video consumer. Nu inseamna ca nu vei putea folosi o camera video sport si pentru activitati care nu au treaba cu sporturile. In anumite conditii o astfel de camera poate fi utilizata ca dash cam, camera video de supraveghere sau poate fi montata pe drona pentru filmari inedite de la inaltime.

Caracteristici tehnice importante ale camerelor de actiune

De departe cea mai importanta caracteristica este dimensiunea si greutatea. Acestea sunt si avantajele principale ale action cam-urilor fata de camerele video clasice. Greutatea este importanta atunci cand vrei sa le montezi pe o drona sau asimetric pe lateralul unei casti de de motociclist, pe un varf de ski sau oricand poate afecta echilibrul in orice fel. O greutate redusa este mai usor de compensat.

Ca idee, tehnologia a ajuns-o din urma pe cea a televizoarelor 4K. Deci majoritatea modelelor mai noi pot filma le 3840 x 2160 pixeli la 25 sau 30 cadre pe secunda. Rezolutia nu este insa cel mai important aspect. Conteaza mult si numarul de cadre pe secunda.

Cele mai mari valori fiind atinse la rezolutii de inregistrare mai reduse, deci nu te astepta sa filmezi 4K@120fps prea curand. Filmarea la mai multe cadre pe secunde iti va permite sa obtii efectul slow motion. In situatia in care nu ai un televizor sau monitor 4K, ar trebui sa te orientezi catre aceasta rezolutie, capabila sa capteze de patru ori mai multe detalii ca rezolutia Full HD (1080p).

Modelele de top actuale pot salva instantanee la 12 megapixeli fata de 8, cat este echivalentul rezolutiei 4K. Unele camere pot face captura foto in timpul filmarii, deci verifica specificatiile producatorului daca te intereseaza aceasta functie.

Tot pe partea de foto utilizatorii pretentiosi ar trebui sa fie interesati de capabilitatea de a salva fisierele in format RAW, adica necomprimat si nepralucrat, WDR sau in rafala la 24/30 cadre pe secunda.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar