Tips & tricks despre electrocasnice pentru un stil de viata sanatos

Tips & tricks despre electrocasnice pentru un stil de viata sanatos

Daca te-ai mutat in Cartierul Solar inseamna ca ai ales acest ansamblu rezidential pentru confort si pentru inovatia tehnologica.

Daca esti adeptul/a pentru un stil de viata sanatos, dincolo de inovatiile tehnologice, de elementele ce tin de protectia mediului, de alimentarea cu energie solara a spatiilor comune a blocurilor, te preocupa cu siguranta si alimentatia. Si pentru ca stim ca omul are in corp peste 80% apa, e esential cum si cu ce ne hidratam, dar mai ales ce fel de sucuri consumam si cum le preparam.

Tips & tricks despre electrocasnice pentru un stil de viata sanatos

Beneficiile sucurilor naturale

Cu totii stim ca sucurile naturale sunt foarte sanatoase. Multi dintre noi nu stim exact de ce. Cel mai important beneficiu al sucurilor naturale facute in casa este aportul de nutrienti, minerale si vitamine, de care organismul nostru are atat de multa nevoie. Cu cat sucul este consumat mai repede dupa preparare cu atat mai bine. Continutul de fibre este mai redus decat in cazul consumarii sub forma cruda a fructelor si legumelor. Dar acest dezavantaj poate fi diminuat prin reintroducerea unei portii din pulpa rezultata in urma stoarcerii inapoi in suc.

Fructele si legumele nu sunt construite la fel. Deci verifica daca este nevoie sa razuiesti sau nu coaja inainte de stoarcere. Unele coji au gust amarui, afectand bineinteles gustul sucului rezultat. Insa s-ar putea sa contina si nutrienti de care corpul tau are nevoie.

In conditiile in care destul de multe persoane nu consuma regulat fructe si legume proaspete, sucurile naturale sunt o buna modalitate de a compensa acest lucru.

Beneficiile consumarii de sucuri naturale asupra sanatatii se rezuma deci la beneficiile nutrientilor si vitaminelor continute de fructele si legumele pe care le adaugam in sucul pe care ni-l preparam acasa.

Exista totusi si un dezavantaj al sucurilor naturale. Acestea trebuie consumate rapid spre deosebire de cele imbuteliate, din comert care nu oxideaza, fiind pasteurizate prin fierbere, deci pot fi pastrate in frigider si consumate dupa foarte mult timp.

Dar cel mai mare avantaj ramane concentratia de fruct dintr-un suc preparat in casa care este 100%, de pana la cateva sute de ori mai mare decat in cazul sucurilor imbuteliate, unde gasim si sortimente cu mai putin de 1% concentratie naturala de fruct.

Cum alegem un storcator de fructe

Poate cel mai important lucru la un storcator de fructe/legume este tehnologia utilizata pentru extragerea sucului natural. Tehnologia influenteaza direct performanta storcatorului, calitatea sucului rezultat si pretul de achizitie.

Storcatoarele de citrice sunt cele mai accesibile storcatoare de fructe. Acestea pot fi folosite doar pentru citrice (portocale, grapefruit, lamai). Vizual storcatoarele de citrice seamana foarte mult cu storcatoarele manuale clasice, necesitand taierea in prealabil in doua a fructului, insa axul de stoarcere este actionat electric bineinteles.

Gama redusa de fructe care pot fi transformate in suc natural de catre un storcator de citrice le fac sa fie foarte limitate, deci sunt o solutie doar daca ai un buget extrem de limitat.

Storcatoarele centrifugale este o categorie de storcatoare foarte accesibila, pastrand si un grad ridicat de flexibilitate privind ingredientele compatibile. Ca metoda de extragere a sucului se foloseste o razatoare sub forma de cos. Aceasta se invarte foarte repede (mii de rotatii pe minut), taind fructele si legumele in bucati extrem de fine. Timpul de preparare al sucului este net superior celui necesar in cazul procesului de presare la rece. Tostusi daca se prepara cantitati mai mari de suc aparatul trebuie oprit destul de des pentru curatarea recipientului.

Exista si modele de centrifugale care ejecteaza pulpa printr-un circuit separat, necesitand mai putina curatare, insa acestea produc si mai multa caldura in timpul functionarii, lucru care dauneaza calitatii sucului obtinut.

Indiferent de tipul centrifugalului, aceste modele nu pot stoarce radacini, verdeturi si germeni.

Storcatoarele cu presare la rece au aparut pentru ca, asa cum stiu si medicii nutritionisti, temperatura este inamicul sucului bun. Ai nevoie deci de un storcator care nu incalzeste sucul in timpul operatiei de stoarcere. Un storcator cu presare la rece, se invarte lent, cu cateva zeci de rotatii pe minut. Pana la urma, decizia finala ii revine proprietarului imobilului, si totul se invarte si in zona bugetului.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar