Cum alegi un ceainic pentru bucataria noului tau apartament

Cum alegi un ceainic pentru bucataria noului tau apartament

Cum alegi un ceainic pentru bucataria noua pe care ai aranjat-o in apartament

Daca te-ai mutat intr-un apartament in Cartierul Solar si ai terminat cu amenajarea bucatariei, e bine sa ai in vedere si cateva aspect legate de anumite ustensile. Daca ai rezolvat cu aragazul, plita, frigiderul si alte lucruri, e bine sa ai cateva informatii in plus atunci cand vorbim de ceainicul din bucatarie.

Primavara este in toi si in acest sezon in care vremea este destul de imprevizibila. Un ceai dimineata sau seara chiar poate sa tina alergiile departe, poate ajuta la digestie si poate crea confort. Mai ales daca ai ales un apartament cu balcon clasic sau tip lodja poti sa savurezi o cana de ceai pe balcon.

Cum alegi un ceainic pentru bucataria noului tau apartament? Ce e important atunci cand vrei sa alegi un ceainic? Cum trebuie sa arate? Sunt doar cateva intrebari la care vei afla raspuns in randurile care urmeaza.

Materialul din care este construit ceainicul – punctual zero al oricarei investitii

Poate cel mai important aspect legat de alegerea unui ceainic il reprezinta materialul din care este construit. Acesta influenteaza capacitatea de mentinere a temperaturii apei fierte in prealabil.

De exemplu ceramica este un material cu foarte bune proprietati de a pastra apa calda un timp mai indelungat. Versiunile cu interiorul netratat trebuie folosite pentru un singur tip de ceai pentru ca in timp prind gust pe care il transfera bauturii.

Portelanul este o forma de ceramica fina rezultata din amestecarea de substante diverse in lut, inaintea arderii. Initial adaugarea de cenusa de lemn si aschii de fier au rezultat in portelan alb cu o tenta de verde, intalnit in Corea, Tailanda, Japonia si China incepand cu secolul  VII.

Rafinarea tehnicilor in timpul dinastiei Yuah a dus la aparitia foarte apreciatelor portelanuri chinezesti alb cu albastru din timpul dinastiei Ming, adevarate opere de arta, foarte apreciate de colectionari.

In cazul unui ceainic din sticla, principalul motiv pentru care cumparatorii aleg ceainicele de acest tip este pentru a observa vizual cand ceaiul a terminat de infuzat, in functie de culoarea lichidului. Altfel pierderea de caldura este prea mare in timp. Deci este nerecomandat in cazul ceaiurilor care au nevoie de o perioada de infuzare mare la temperatura ridicata.

Poti sa alegi un ceainic din metal, daca preferi sa fiarba apa si sa infuzeze ceaiul in acelasi recipient. Celebrele teapot-uri britanice, dotate de cele mai multe ori cu fluier de eliberare a presiunii aburului rezultat din fierdere, o metoda de semnalizare ca ceaiul poate fi pus la infuzat. Cel mai comun material folosit este aluminiul, dar exista si variante din cupru sau argint. Pierderea de caldura este mare si este recomandata emailarea peretilor interiori pentru a preveni transferul gustului de metal in ceai.

Decizia

In alta ordine de idei, forma ceainicului nu influenteaza in vreun fel calitatea ceaiului. Designul este pana la urma o preferinta personala. Trebuie ales in functie de gustul fiecaruia sau in functie de recomandarile tipului de ceremonie la care va fi servita bautura, daca eticheta cere un anumit tip de ceainic.Deci, cum alegi un ceainic pentru bucataria noului tau apartament? Alegerile iti apartin. Iar daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar