Află cum să-ți alegi cel mai bun pat matrimonial

Află cum să-ți alegi cel mai bun pat matrimonial

Urmeaza să-ți amenajezi dormitorul în apartamentul din Cartierul Solar?

Află cum să-ți alegi cel mai bun pat matrimonial

Daca te-ai mutat recent in Cartierul Solar si vrei sa ai in dormitor un ambient relaxant, totul pleaca de la alegerea patului. Din pacate, la noi in tara, nu exista o traditie in ceea ce priveste alegerea patului de dormit. In comparatie cu alte tari, la noi, alegerea patului se face inca pe baza pretului, nu neaparat a confortului oferit. Insa, din ce in ce mai des, oamenii au inceput sa se documenteze. Au inceput sa ceara pareri pertinete cu privire la principiile care stau la baza alegerii unui pat matrimonial bun.

Totul pleaca de la dimensiune

Dimensiunea patului era pana acum numai ceva orientativ. Alegerea era facuta intre doua tipuri de paturi: pat pentru o persoana sau pat pentru doua persoane. Insa, plaja de modele de paturi de 2 persoane, in functie de dimensiune, este mare. Beneficiile oferite de fiecare tip sunt inca necunoscute pentru multi. Sunt foarte putini cei care cunosc tipurile de paturi. Exista pat matrimonial, pat dublu, pat King size sau pat Super King size. Sunt si mai putini cei care stiu diferentele intre dimensiunile paturilor in functie de zona pentru care sunt destinate. De aceea, inainte sa te ghidam cum sa alegi cel mai bun pat matrimonial, e important sa stii cateva informatii de baza.

Care sunt tipurile de paturi pentru 2 persoane?

Pana sa ajungi sa alegi patul de dormit in functie de materialele din care este facut sau design, mai intai trebuie sa te documentezi cu privire la tipurile de paturi in functie de dimensiuni. In acest fel vei putea sa faci diferenta intre ele si vei putea sa alegi cel mai bun pat matrimonial pentru familia ta.

Cu toate ca s-a incercat o standardizare a dimensiunilor si denumirilor paturilor de dormit, inca exista anumite diferente intre acestea in functie de zona unde sunt produse si de cine le produce. USA & Canada, Australia, Europa Continentala, Irlanda & UK sunt numai cateva exemple de tari sau continente unde exista aceste diferente de dimeniuni si modele.

De exemplu, toata lumea stie ce este un pat King size, insa putini stiu ca in USA el are dimensiunea de 193 x 203 cm. Acelasi pat, in Europa Continentala are 160 x 200 cm. De asemenea, in zone precum USA, Canada si Australia exista modelul de pat Queen size (aproximativ 150 x 200 cm). In Europa Continentala acest model nu exista pe piata.

Exista cel putin 4 mari modele de paturi de 2 persoane. Dimensiunile lor difera in functie de zona pentru care sunt produse, insa ele sunt apropiate ca dimensiuni.

Insa, inainte sa aflam dimensiunile paturilor pentru 2 persoane, trebuie sa iti spunem la ce sa te uiti atunci cand alegi dimensiunea. In primul rand trebuie sa faci diferenta intre dimensiunea totala a patului si dimensiunea suprafetei de dormit. Dimensiunea suprafetei de dormit sau dimensiunea saltelei de pat folosita este cea care te intereseaza atunci cand vorbim de confort. Suprafata de dormit este cea care da denumirea patului.

Pana la urma alegerile iti apartin in functie de cum doresti sa pozitionezi patul si unde. Iar daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar