Tips & tricks cum alegi cea mai buna saltea pentru copii

Tips & tricks cum alegi cea mai buna saltea pentru copii

Tips & tricks cum alegi cea mai buna saltea pentru copii

Daca ai ales sa te muti intr-un apartament nou in Cartierul Solar pentru ca stii ca urmeaza sa vina un copil in familia voastra, trebuie sa alegi din timp pentru camera lui cele mai bune materiale, mai ales daca vorbim de zona de dormit. Afla mai jos cateva tips & tricks cum alegi cea mai buna saltea pentru copii.

Ce tip de saltea se potriveste copilului tau?

Saltelele pentru copii sunt disponibile in mai multe variante. Exista saltele din latex natural, saltele din spuma poliuretanica, din spuma memorie, saltele din cocos. In plus, producatorii ofera si saltele mixte, facute dintr-o combinatie de materiale. Fiecare dintre aceste tipuri de saltele ofera o serie de beneficii. Alegerea trebuie facuta in functie de nevoile copilului tau.

Pentru un bebelus iti recomandam sa iti indrepti atentia catre saltele din cocos sau saltele mixte din latex si cocos. Acestea sunt materiale naturale care nu pot aduce decat beneficii unui bebelus al carui sistem imunitar nu este suficient de puternic. Atunci cand alegi un anumit tip de saltea pentru copii exista mai multe caracteristici de avut in vedere. Va trebui sa tii cont inclusiv de cum te-ar putea ajuta tipul saltelei in rezolvarea sau diminuarea unor probleme de sanatate pe care le-ar putea avea cel mic, cum sunt alergiile. In acest caz va trebui sa alegi materiale blande cu copiii, antialergice si antibacteriene.

De asemenea, ar trebui sa alegi salteaua pentru copii si in functie de grupa de varsta. Copiii mai mici pot avea inca accidente cu udatul patului in timpul noptii. Pentru a rezolva acestei probleme poti alege o saltea cu husa detasabila, care poate fi curatata usor.

Importanta sustinerii corpului copilului

Corpul copiilor are nevoie de sustinere in timpul somnului. O saltea foarte buna din acest punct de vedere este esentiala pentru un copil. Aceasta va ajuta la mentinerea unei posturi corecte a corpului. De asemenea, va aduce si un plus de confort, reducand nevoia de miscare a copilului in somn. Sustinerea corecta a corpului depinde de fermitatea saltelei. Detaliul acesta trebuie ales si in functie de grupa de varsta a copilului. De exemplu, bebelusii si copiii de pana la 5 ani au nevoie de o saltea cu un grad ridicat de fermitate, avand in vedere rapiditatea cu care li se dezvolta sistemul osos si felul in care se desfasoara acest proces.

Astfel, dintre tipurile de saltele pentru copii, cele care ofera o sustinere a corpului foarte buna sunt saltelele din spuma de memorie si cele din latex. Ambele prezinta si alte beneficii pentru copilul tau. O saltea din spuma de memorie, avand densitatea mare si proprietatea de a se mula pe corpul celui mic, va reduce frecventa cu care copiii cu somn agitat se vor trezi in timpul noptii. Pe de alta parte, saltelele din latex, sunt facute dintr-un material care permite aerului sa circule. Acestea sunt potrivite pentru copiii carora nu le place sa doarma intr-un mediu cu o temperatura prea ridicata.

Daca alegi salteaua pentru copii dintr-un magazin online si nu ai posibilitatea de a ii testa fermitatea pentru a determina gradul de sustinere a corpului, trebuie sa stii ca in cazul unei saltele din latex natural sau al unei saltele din spuma de memorie – cele doua tipuri recomandate pentru o sustinere corecta a corpului copilului – fermitatea depinde de densitate. De exemplu, saltelele din spuma de memorie trebuie sa aiba o densitate de 2-2.5 kg pentru a fi considerate bune din punct de vedere calitativ. Cu cat densitatea este mai mare, cu atat suprafata de dormit va fi mai ferma.

Pana la urma alegerile iti apartin dar ai grija de copilul tau si confortul lui.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar