Tips & tricks cand vrei sa alegi masina de spalat vase

Tips & tricks cand vrei sa alegi masina de spalat vase

Tips & tricks cand vrei sa alegi masina de spalat vase

Odată ce te-ai mutat într-un apartament nou într-un ansamblu rezidențial precum Cartierul Solar, printre tot felul de obiective și acțiuni se numără cu siguranță și utilarea bucătăriei. Si daca vrei sa fii la curent cu noile tehnologii alege o masina de spalat vase.

Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase?

Beneficiile utilizarii unei masini de spalat bune sunt mult mai mari decat ne imaginam la inceput. Sunt aspecte pe care putini le cunosc. Aceste aspecte le descoperi atunci cand obiceiurile familiale si nevoile se schimba. Daca atunci cand esti tanar nu vezi utilitatea si beneficiile unei masini de spalat vase, odata cu evolutia ta, cu marirea familiei, aparitia copiilor, marirea numarului de prieteni, schimbarea obiceiurilor culinare acest lucru se schimba si decoperi cat este de utila este o masina de spalat vase. Cu ajutorul unei masini de spalat vase buna vei fi scutit de efortul depus atunci cand speli vasele manual. In acest fel vei castiga timp pretios pe care il poti petrece asa cum iti doresti. De asemenea, vei face economie de ban. Sa nu mai vorbim de petrecerile pe care le poti organiza fara a mai avea grija vaselor murdare. Iti vei proteja mainile si mai ales vei curata si igieniza corespunzator vasele.

Este foarte important sa iti spunem cateva informatii pe care trebuie sa le stii pentru a face o alegere buna si pentru a utiliza corespunzator noua masina de spalat vase.

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o masina de spalat vase?

Evaluarea consumului de energie si apa la o masina de spalat vase. Multi spun ca trebuie sa alegem o masina de spalat vase care are un consum mic de energie si apa. Daca nu cumva cumperi un model care a aparut acum 15 ani si fabricat de un brand necunoscut, toate masinile de spalat vase moderne, care utilizeaza tehnologie de ultima generatie sunt de clasa energetica A (A, A+, A++). Asta insemanca ca au un consum de energie asemanator de mic si un consum de apa mic.

Media consumului de apa la o masina de spalat vase este intre 7 si 13 l per program. Consumul difera in functie de programul selectat si marimea masinii de spalat vase. Masinile mici au un consum de apa mai mic fata de o masina de spalat vase cu o capacitate de 13 seturi. Indiferent ca este o masina de spalat vase cu consum de apa de 7 l sau o masina de spalat vase cu consum de apa de 13 l, consumul este mai mic fata de o spalare manuala a vaselor. Acum nu mai stai cu robinetul pornit pentru fiecare vas si pentru fiecare clatire.

In concluzie, pentru aceeasi cantitate de vase, cu ajutorul unei masini de spalat vase consumi mult mai putina apa, energie si timp decat daca ai spala de mana.

Calitatea detergentilor utilizati determina calitatea spalarii vaselor

Din experienta va spunem ca indiferent de cat de buna este masina de spalat vase, daca utilizezi detergenti si consumabile de proasta calitatea, vasele nu se vor spala corespunzator.

Trebuie sa ai detergent bun special pentru masina de spalat vase. Nu recomandam detergentul manual. Trebuie sa utilizezi si un lichid de clatire, o solutie anticalcar si sare pentru masina de spalat vase. Acestea trebuie sa fie in permanenta in recipientul special dedicat.

Sunt cateva branduri de detergenti pentru masina de spalat vase care au conceput detergentul all-in-1. Aceasta este o solutie pentru clatire, anticalcar, detergent, etc. Din experienta va spunem ca indiferent de cat de bun este detergentul all-in-1 este bine sa fie in permanenta suficienta sare in recipientul special dedicat. De asemenea, sa utilizati agent de clatire sau anticalcar suplimentar in cazul in care apa din zona este foarte dura.

Organizeaza corespunzator vasele in masina de spalat vase

Un alt factor care iti va influenta calitatea spalarii este modul in care organizezi vasele in masina de spalat vase.

Vasele trebuie puse in locurile special dedicate astfel incat sa te asiguri va apa ajunge la fiecare piesa. Daca asezi mai multe vase decat este prevazuta masina, sau daca le pui lipite unele de altele si apa nu ajunge la ele, indiferent de cat de buna este masina de spalat vase, acestea nu vor fi curatate corespunzator.

Toate masinile de spalat vase de calitate au un ghid de utilizare in care iti este indicat si modul in care trebuie sa organizezi vasele in masina astfel in cat sa asiguri un spalat corespunzator.

Instalarea trebuie facuta de un specialist

Pentru siguranta voastra este recomandat ca instalarea masinii de spalat vase sa fie facuta de un specialist. Nu este o treaba foarte complicata, insa este important sa fie executata corect.

Pe scurt, aceste informații vor fi utile în amenajarea și echiparea completă a bucătăriei. Oricand, la Cartierul Solar poti beneficia de sfaturi si sugestii.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar