Plafoniere in locul candelabrelor pentru un vibe smart in apartament

Plafoniere in locul candelabrelor pentru un vibe smart in apartament

Plafoniere in locul candelabrelor pentru un vibe smart in apartament

Plafonierele sunt corpuri de iluminat care se monteaza in tavan, reprezentand in cele mai multe cazuri o alegere foarte buna pentru baie, hol si bucatarie sau, de ce nu, pentru dining room, montate chiar deasupra locului de luat masa. Acestea sunt corpuri de iluminat des intalnite in majoritatea locuintelor, datorita versatilitatii si diversitatii de stiluri in care sunt disponibile in magazine.

Plafonierele sunt atasate direct pe tavan, in comparatie cu alte tipuri de iluminat care sunt montate cu ajutorul unei tije sau al unui lant (lustre, candelabre etc). Acestea sunt folosite mai ales in incaperi de dimensiuni mici, in care spatiul este limitat sau in cele cu tavanul mai jos.Sunt recomandate pentru camere cu o inaltime mai mica de 240 cm. Plafonierele sunt cel mai adesea intalnite in holuri, debarale sau bai, insa pot fi montate in orice camera.

Cum alegi cele mai bune plafoniere

Poate ca in prima instanta pare usor sa alegi niste simple plafoniere. Este foarte important sa cunosti anumite detalii despre aceste corpuri de iluminat. Astfel te vei asigura ca faci cea mai buna alegere. Plafonierele, chiar daca sunt obiecte care nu ies prea mult in evidenta, din cauza locului in care sunt montate si a dimensiunilor mai reduse, pot contribui la aspectul general al unei incaperi si sunt detalii care trebuie alese cu atentie.

Indiferent de incaperea pentru care cauti plafoniere – baie, hol sau orice alta camera din casa ta – ghidul nostru iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru ca investitia ta sa merite. Citeste continuarea articolului si afla detalii importante despre cum sa alegi cele mai bune plafoniere.

Dimensiunea plafonierelor

Plafoniera trebuie sa se incadreze perfect in camera in care le vei monta. De aceea dimensiunea lor este foarte importanta pentru aspectul general al incaperii. Vei avea de ales intre plafoniere rotunde, patrate sau dreptunghiulare si trebuie sa tii cont de diametru sau de latime, in functie de caz, inainte de a face o achizitie. Trebuie sa iei in considerare daca vei amplasa una sau mai multe plafoniere pe tavanul camerei. In cazul in care doresti sa montezi o singura plafoniera pe tavan, aceasta trebuie sa aiba dimensiuni mai mari. Daca ai o camera mai mare si vrei sa montezi mai multe plafoniere, dimensiunile acestora trebuie sa fie mai reduse.

Dimensiunea medie a unei plafoniere este de aproximativ 30 cm (diametru sau latime). Aceasta poate varia intre 15 si 60 cm, in functie de stil si de numarul de becuri care pot fi atasate. Odata ce ai decis in privinta dimensiunii plafonierei iti va fi mai usor sa faci o selectie, pentru ca aria ta de cautare va fi mai restransa.

Pentru a alege cele mai bune plafoniere in functie de dimensiuni, trebuie sa masori lungimea si latimea camerei in care vrei sa le montezi si sa decizi in functie de acest lucru. Sa presupunem ca doresti sa cumperi plafoniere pentru baie, iar aceasta are o lungime de 3 m si o latime de 3.5 m. In acest caz, plafoniera ar trebui sa aiba un diametru sau o latime de aproximativ 50 cm.

Daca ai o baie mica, orienteaza-te spre dimensiuni mai mici ale plafonierei pentru baie, in jurul valorii de 30 cm. Aceste recomandari sunt valabile in cazul in care doresti sa montezi o singura plafoniera pentru baie, in centrul tavanului. Daca vei monta doua plafoniere, va trebui ca diametrul acestora sa aiba dimensiuni cu 5-10 cm mai reduse.

Designul plafonierelor

Plafonierele, precum orice alt corp de iluminat, sunt un element important de design in spatiul din casa ta. Acestea nu ofera doar o sursa de lumina, ci contribuie si la aspectul general al spatiului. Te ajuta sa creezi un anumit stil. Cea mai buna plafoniera va accentua in mod corespunzator incaperea in care o vei monta, indiferent ca este vorba despre baie sau hol. In magazine exista multe tipuri de plafoniere, potrivite oricarui design.

In cazul in care incaperea este decorata in stil contemporan, iti recomandam sa alegi plafoniere moderne atunci cand faci cumparaturile. Acestea sunt disponibile simple sau cu anumite accente metalice care dau un plus de stil spatiului. Si culoarea plafonierelor poate fi aleasa astfel incat sa se potriveasca cu nuantele de pe pereti sau de pe tavan. Pentru o nota neutra puteti alege o plafoniera alba.

Si in ceea ce priveste finisajul plafonierelor exista mai multe optiuni. Plafoniera pentru casa ta va trebui sa aiba finisaje care sa se incadreze in spatiul in care o vei monta. In cazul in care manerele usilor sau cele ale dulapurilor au aspect modern sau dimpotriva, antichizat, iti recomandam sa alegi o plafoniera cu un finisaj complementar.

Totul tine de tine si de creativitatea ta. Daca ai nevoie de ajutor, poti apela la specialistii nostri. Daca inca nu ai luat decizia de cumparare, nu uita ca in aceasta perioada ti-am pregatit o surpriza.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar