Tips and tricks pentru un dormitor in stil Iberic, in Cartierul Solar

Tips and tricks pentru un dormitor in stil Iberic, in Cartierul Solar

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Tips and tricks pentru un dormitor in stil Iberic

Sa alegi un apartament bun atunci cand te muti in Cartierul Solar este un lucru usor de facut. Toate apartamentele au centrala de condensare cu randament mai bun cu pana la 30% fata de centralele obisnuite, toate sunt construite din caramida porotherm de cea mai buna calitate, cum spuneam e simplu sa alegi. Dar daca vrei sa ai un dormitor amenajat creativ, atunci alege stilul Iberic. Tips and tricks pentru un dormitor in stil Iberic, in Cartierul Solar.

Alege jocul de culori calde

Chiar daca spaniolii folosesc destul de des culori de accent intense, precum rozul ciclam, turcoazul sau rosul, de pilda, paleta cromatica generala este compusa din nuante si culori cuminti, pastelate si neutre.

Ibericii stiu sa aplice si sa amestece cu multa iscusinta nuante deschise de roz, bleu, verde sau oranj, dar rezultatul final este intotdeauna unul plin de caldura si armonie.

Patul – elementul cheie al dormitorului spaniol

Cu siguranta patul este elementul cheie al oricarui dormitor, indiferent de stilul de amenajare ales. Insa in dormitoarele spaniole patul trebuie sa iasa cu orice pret in evidenta, sa eclipseze toate celelalte elemente ale decorului.

Drept urmare, spaniolii vor alege intotdeauna un pat impozant din lemn masiv sau din fier forjat sau dintr-o combinatie a acestor doua materiale. Pentru a-l scoate si mai mult in evidenta tablia patului trebuie sa fie una supradimensionata sau patul poate fi accesorizat cu un baldachin.

Mobilier din lemn masiv

Pentru spanioli mobila din pal melaminat este ultima optiune. Acestia prefera intotdeauna mobilierul din lemn masiv, lucrat cu atentie la detalii. Trebuie subliniat si ca foarte apreciata este mai ales mobila incrustata sau sculpata manual. In privinta culorilor pot spune ca unii designeri prefera mobila in culori inchise, in timp ce altii merg mai des pe lemnul natur sau pe cel vopsit in culori deschise.

Daca dormitorul pe care il amenajezi este unul mic si mai putin luminos, alege mobila in culori deschise, iar daca incaperea este una mare si puternic scaldata de lumina naturala poti alege oricare dintre cele doua variante. Fierul forjat – un element prezent in majoritatea amenajarilor spaniole – arata la fel de bine si in combinatie cu un lemn natur sau deschis la culoare, dar si cu lemnul vopsit in culori mai inchise.

Textilele, un rol important in decorurile spaniole

E important sa specific ca ibericii acorda o atentie deosebita textilelor. In aceasta categorie intra atat asternuturile de pat, cat si perdelele, draperiile, covoarele, carpetele de perete. Nu este ceva iesit din comun sa vezi in casele spaniolilor peretii decorati cu diverse carpete sau covoare.

Accesoriile si decoratiunile specifice

Intr-un dormitor amenajat in stil spaniol vor exista intotdeauna si diverse accesorii decorative. Rolul lor primordial este sa sporeasca nivelul de confort al decorului si sa-i aduca si mai multa caldura. Nu trebuie sa uiti de corpurile de iluminat. Daca poti, alege lustra, aplice si veioze cu schelet din fier forjat sau dintr-un material care imita foarte bine fierul. Pe langa acestea mai poti aduce in decor o oglinda intr-o rama frumoasa din lemn masiv sau dintr-o impletitura din fier forjat, dar si cateva tablouri in culori calde.

Nu conteaza ce alegi, important sa fii tu multumit de alegerea facuta. Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii, poti apela cu incredere la specialistii din Cartierul Solar.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar