Ai un apartament cu balcon? Iata cateva idei de relaxare

Ai un apartament cu balcon? Iata cateva idei de relaxare

Ai un apartament cu balcon? Iata cateva idei de relaxare

Apartamentele din cadrul ansamblului rezidențial Cartierul Solar au balcoane de tip logje sau clasice. Dacă te-ai mutat recent într-un astfel de apartament, poti să-ti amenajezi o mini terasă în balcon. Poti să asezi o măsută și două scaune sau un fotoliu și să citesti relaxat. Si daca tot vorbim de lectura, poti să schimbi cartea clasica cu un eBook Reader.

eReader versus carte tiparita

Nici nu stii de cate ori am auzit in ultimii ani de la cititorii impatimiti cuvintele “o carte tiparita are farmecul ei, nu pot sa folosesc un eReader ca sa citesc carti digitale”.  Dupa ce au citit primul eBook, si-au schimbat complet parerea.

Vrem, nu vrem, viitorul apartine cartilor digitale. Este mai usor sa tii in mana un eReader de dimensiuni mici si foarte usor, care poate stoca sute sau chiar mii de carti. Ganditi-va ca plecati in vacanta cu avionul si aveti inclus un bagaj minuscul la zborurile low-cost. Mai bine economisiti spatiul pentru cumparaturi decat sa carati cateva manuale de hartie cu voi.

ebook readere pentru carti digitale

Este foarte usor sa descarci carti in format digital din magazinul online al producatorului dispozitivului. Cel mai bun exemplu este Amazon. Acesta produce cele mai bune readere – gama Kindle. In acelasi timp vinde cea mai bogata colectie de titluri in format digital si abonamente la reviste care iti sunt livrate direct pe dispozitiv cand apare o noua editie. Fie ca esti in cautarea unui best seller sau a unei carti de specialitate, pe site-ul Amazon ai sansele cele mai mari sa gasesti ceea ce cauti.

Adaugam in ecuatie si pretul putin mai scazut al cartilor digitale si intelegem foarte usor de ce eBook-urile au cucerit cititorii de pretutindeni. Cartile tiparite nu vor disparea prea curand, insa eReaderele sunt viitorul cititului.

Pot folosi o tableta pe post de eBook reader?

Daca aveti deja o tableta atunci cu siguranta aceasta poate inlocui cu succes un eReader, cat timp sunteti constienti de dezavantajele acestei alternative.

eReaderul are un mare avantaj in fata tabletelor. Ecranul tip eInk (cerneala electronica) consuma extrem de putin curent, si doar in clipa in care ‘intoarcem’ pagina eBook-ului pe care il citim. Astfel autonomia bateriei unui Reader creste de la cateva ore, cazul unei tablete, la cateva saptamani sau chiar luni, daca nu cititi mai mult de cateva zeci de pagini pe zi.

eReader Pocketbook

Datorita ecranului eInk, care consuma curent doar cand se schimba informatia afisata pe ecran, autonomia unui eBook reader este calculata in mii de reimprospatari ale ecranului, nu in ore, cum se intampla in cazul tabletelor. In mod uzual o tableta poate functiona cu ecranul pornit in jur de 10 ore, in functie de ce aplicatii rulati in acest timp. Trebuie mentionat si faptul ca ecranele normale de tableta, laptop, televizor, cu iluminare din spate a pixelilor sunt mai obositoare pentru ochi decat cele eInk. Ultimele nu sunt iluminate.

Pe langa avantajul consumului redus de energie, ecranul eInk este mult mai usor de citit ziua, in soare puternic. Noaptea insa aveti nevoie fie de lumina suplimentara pentru a putea citi de pe un ecran e-Ink. Puteti cumpara un model Amazon Kindle Paperwhite, care include iluminare in ecran din fabrica.

Deci concluzia intrebarii “tableta sau eReader” este simpla. Alegeti un reader pentru autonomie si lizibilitate in soare puternic, cand mergeti la plaja de exemplu. Alegeti o tableta pentru functionalitate extinsa, pentru a viziona filme, naviga pe Internet si juca jocuri.

Pana la urma alegerea o vei face in functie de buget. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar