Senzori smart pentru locuința ta din Cartierul Solar

Senzori smart pentru locuința ta din Cartierul Solar

 

Energia solară și senzorii de ultimă generație merg mână-n mână când vine vorba de inovație și smart living. Când locuința ta este alimentată cu energie regenerabilă prin intermediul panourilor solare, ca în cazul apartamentelor din Cartierul Solar, înțelegi importanța noilor tehnologii în aducerea unui plus de confort în căminul tău. Vezi AICI importanța panourilor solare.

Iar pentru ca locuința ta să fie 100% smart, poți lua în considerare amplasarea unor senzori. În funcție de specificul lor, senzorii sporesc siguranța ta și a celor dragi. Te feresc de experiențe nefericite cu vecinii de bloc. De asemenea, au grijă ca temperatura din apartament să fie mereu ideală, indiferent de vremea de afară.

Senzorul care detectează focul și măsoară puritatea aerului

Dacă ai copii știi că aceștia pot fi foarte energici și curioși. Astfel deseori pot încerca lucruri nesănătoase din greșeală sau din pură curiozitate. Dacă adaugi la această grijă și grija că cei mici respiră un aer nesănătos, cu un nivel crescut de monoxid de carbon (CO) sau cu alte substanțe poluante, praf, polen sau umiditate excesivă, atunci poți considera că nu ai niciun moment de relaxare acasă.

Din fericire există niște senzori speciali pentru foc, senzori care nu doar măsoară constant nivelul de monoxid de carbon din aer, ci și puritatea aerului și lipsa poluanților de orice fel. De altfel, anumiți senzori sunt atât de smart încât îți vor spune dacă au detectat fum, monoxid de carbon sau alți poluanți. Arată și dacă acest lucru reprezintă un pericol pentru tine. Un exemplu este senzorul Nest Protect, care poate fi achiziționat de pe Amazon la prețul de aproximativ 140 dolari.

Senzorul care are grijă să nu existe scurgeri de apă

Nimeni nu-și dorește să primească un telefon neașteptat în care să fie anunțat că a inundat apartamentul vecinului de dedesubt. Însă acest lucru i se poate întâmpla oricui. Dacă vrei să ai controlul absolut asupra rețelei de apă din casa ta, chiar și atunci când nu ești acasă, poți plasa senzori pentru scurgeri în apropierea țevilor de apă, a chiuvetelor sau a căzii de baie. Astfel de senzori funcționează cu aplicații mobile care te anunță instant dacă s-a detectat umezeală sau apă în locuri nedorite. Astfel tu poți chema un specialist în timp util pentru a evita un eveniment nefericit.

Senzorii care reacționează la deschiderea/închiderea geamurilor sau ușii

Există mai multe tipuri de senzori care se pot activa în momentul în care se deschide ușa sau geamul. Printre cei mai cunoscuți sunt senzorii de siguranță, care te alertează sonor că cineva a intrat în încăpere. De luat în considerare sunt și senzorii care activează aprinderea sau stingerea luminii în funcție de mișcarea ușii. Sau cei care detectează presiunea continuă asupra ușii sau geamului, semnalând un potențial intrus. Astfel de senzori pot fi conectați oricând prin tehnologia wireless la telefon sau tabletă, pentru ca tu să primești notificări în timp real și să poți reacționa rapid.

Acum că ți-ai făcut o idee despre tipurile de senzori potrivite pentru o locuință smart, este bine să știi că ansamblul rezidențial Cartierul Solar este extrem de sigur, așa că nu vei avea nevoie de senzori pentru a spori siguranța ta și a celor dragi. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci poți oricând să ne vizitezi ca să te convingi.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar