5 idei creative de amenajare a unei biblioteci în apartament

5 idei creative de amenajare a unei biblioteci în apartament

5 idei creative de amenajare a unei biblioteci în apartament

Fie că vrei să amenajezi o bibliotecă în dormitor, în living sau în camera copiilor, există numeroase moduri în care poți face acest lucru. La fel ca orice piesă de mobilier, și biblioteca poate avea un design clasic sau modern, creativ sau conservator, timid sau excentric în funcție de preferințele tale. Totodată, o poți asocia cromatic unei alte piese de mobilier. Poți să o asortezi cu tapetul sau poți alege să pui în valoare cărțile de pe rafturi decât designul bibliotecii. Pentru un plus de inspirație, ți-am pregătit mai jos câteva idei creative de amenajare a unei biblioteci. Le poți folosi chiar în apartamentul tău din Cartierul Solar.

Un perete cu rafturi de sus până jos

O idee clasică reinterpretată.

Peretele cu cărți de sus până jos este o imagine obișnuită atunci când ne gândim la o bibliotecă. Însă în cazul acesta nu vorbim de un corp de mobilier amplasat pe un perete. Vorbim de poziționarea unor rafturi direct pe perete, din lemn, metal sau plastic, care să permită așezarea cărților oriunde dorești. Pentru un design de efect, rafturile pot fi așezate asimetric, neparalele. Iar cărțile pot fi alternate cu flori, fotografii sau obiecte de decor.

Biblioteca din jurul ferestrei, ușii sau patului

Sunt din ce în ce mai la modă bibliotecile amenajate pe perete, în jurul unui alt obiect, cum ar fi o fereastră, o ușă sau marginea patului. Cu toate că poate fi greu de accesat o carte așezată, de pildă, pe un raft de deasupra geamului, efectul vizual al unei astfel de biblioteci este ceea ce o face atât de specială. Imaginează-ți o ușă „înrămată” complet de rafturi cu cărți. Lângă aceasta se află un fotoliu modern sau un tapet cu flori exotice. Acum s-ar putea să-ți dorești și tu o astfel de bibliotecă unică, ieșită din tipare.

Forme creative pentru un plus de personalitate

Copilul tău este pasionat de un personaj dintr-un desen animat? Îmbină plăcerea cu lectura și amenajează-i în cameră o bibliotecă atipică. Una a cărei formă să ducă cu gândul la eroul preferat. Poate fi semnul specific al lui Batman, Superman sau chiar conturul feței lui Mickey Mouse. De altfel, formele creative nu sunt doar pentru copii, ci poți folosi această idee chiar pentru tine și să amenajezi o bibliotecă sub formă de floare, piramidă, stea sau orice altă formă care te inspiră.

Biblioteca de sub pat sau de sub masă

Dacă nu ai foarte mult spațiu în casă, poți să adaugi câteva rafturi în spațiul de sub pat, sub birou sau chiar sub masa din bucătărie. În cazul acesta, vei avea nevoie de ajutorul unui meșter care să realizeze rafturile de dimensiunile potrivite. La final, însă, efectul va fi creativ și camera va fi mai aerisită, fără un surplus de rafturi care să o încarce.

Cărțile pe care le ții doar pentru tine

O idee creativă pentru amenajarea unei biblioteci în dormitor, care să fie ferită de ochii curioșilor, este să aloci câteva rafturi din șifonier cărților tale preferate. Astfel vei avea cărțile mereu la îndemână, însă biblioteca va fi ca și invizibilă și nu va deranja cu nimic aspectul general al camerei.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar