Recepția și verificarea noului apartament

Recepția și verificarea noului apartament

Recepția și verificarea noului apartament

Cum verifici corect totul înainte de a te muta într-un apartament nou

Dacă ai decis că a venit timpul să te muți într-un apartament nou dintr-un ansamblu rezidențial, trebuie să fii atent la câteva aspecte înainte de a primi locuința de la dezvoltatorul imobiliar.

În primul rând, trebuie verificat dacă dotările din apartament coincid cu cele menţionate în antecontractul de vân­zare-cum­părare. Din fericire pentru clienții din zona Cartierului Solar, acest lucru este verificat minuțios cu mult înainte. În plus, toate materialele folosite sunt de cea mai înaltă calitate și provin de la branduri recunoscute pe plan local și internațional.

Te-ai mutat în casă nouă. Iată ce trebuie să știi

Înainte de trece la verificarea propriu-zisă a locuinței, e important ca proaspătul locatar să verifice mai multe documente . Aceasta pentru a se asigura că spațiul pe care îl va ocupa se află în normele reglementate de lege.

Astfel există o serie de documente care trebuiesc verificate. Recepția și verificarea corectă a noului tău apartament trebuie să implice următoarele acțiuni. Cartea tehnică a imobilului. Verificarea situaţiei juridice – ­Intabulare în Cartea funciară. Verificarea corespondenţei cu ­Proiectul tehnic. Verificarea Contractului de antrepriză. Verificarea celor care vor administra imobilul şi la ce costuri.

La fel de importante sunt verificarea și celorlalte dotări. De exemplu, locul de parcare și amenajarea spațiului verde. De asemenea, dacă contoarele de apă rece, gaze, electricitate sunt montate corect. Sau dacă lifturile sunt funcționale.

Dacă toate aceste elemente sunt în regulă, odată mutat în noua locuință e important să verifici calitatea lucrărilor de zidărie. În primul rând trebuie verificată suprafața, dacă se încadrează ca parametrii în planul cadastral și dacă spațiul locuibil corespunde cu cel din contract.

Trebuie verificați pereții să fie drepți și să fie finisați. Din fericire, apartamentele din Cartierul Solar folosesc cărămidă Porotherm, extrem de precisă în alinierile spațiale și cu un coeficient caloric ridicat.

Un alt element extrem de important care trebuie verificat de la început sunt lucrările care țin de tâmplărie. Trebuie să fim atenți dacă  uşile şi ferestrele sunt montate drept, dacă se pot închide uşor și nu trebuie să prezinte urme de manipulare greșită înainte de montaj, să nu fie ciobite sau zgâriate.

Dacă apartamentul este oferit ,,la cheie’’ trebuie ca instalația electrică să funcționeze, contractual să fie parafat, iar serviciul de cablu TV, internet și telefon să poată fi folosite încă din prima zi.

Trebuie știut faptul că apartamentele din cadrul ansamblului rezidențial Cartierul Solar sunt racordate la rețeaua de cablu TV, internet și telefon la DIGI TV.

Și dacă tot vorbim de un apartament la cheie la fel de importante de verificat sunt și instalațiile de alimentare cu gaze naturale dar și centrala termică.

Din fericire, toate imobilele din cadrul Cartierului Solar beneficiază de centrale cu condensare. Acest tip de centrale au un randament mult mai ridicat față de alte tipuri de centrale termice. În plus, consumă cu până la 40% mai puțin gaz natural. Mai ai nevoie de alte motive ca să vii să ne vizitezi?


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar