Avantajele unei centrale de condensare

Avantajele unei centrale de condensare

Avantajele unei centrale de condensare

Până la finalul anului 2016 peste două milioane de români foloseau și folosesc diferite tipuri de centrale de apartament pentru încălzire și apă caldă.

Din nefericire pentru mulți dintre ei, există o reglementare emisă de către statele membre ale Uniunii Europene încă de acum doi ani și care ar trebui să oblige comercianții să vândă doar centrale cu condensare. De asemenea cei care au altfel de centrale în apartament să le schimbe. Cartierul Solar îți expică care sunt avantajele unei centrale de condensare.

Centrala de condensare și de ce trebuie să o avem toți în apartament

Care e avantajul unei astfel de centrale și cum funcționează? Trebuie știut că datorită tehnologiei de condensare un astfel de echipament permite o economie cu până la 35-40% la consumul de gaze naturale. Ca să înțelegem și mai bine raportul de forțe și randament am aliniat comparativ cu una dintre cele mai vândute sisteme de încălzire și alimentare cu apă caldă în multe județe din România – Centrala termică pe combustibil solid.

Centrala termică pe combustibil solid (lemne sau carbune)

Pentru unii dintre români reprezintă o soluție la îndemână datorită combustibilului ieftin sau aproape gratis. În anumite zone de munte sau pentru românii care lucrează în mine de cărbune, problema unei astfel de centrale este randamentul extrem de scăzut.

În plus trebuie alimentată foarte des cu combustibil pentru că nu reușeșt să-și stabilizeze puterea calorică și o mare parte din ea se pierde în procesele termice.

Chiar dacă se trece la o gamă mai avansată, există și centrale care se alimentează automat. Acestea folosesc peleți în loc de lemn obișnuit și acest material este mai scump.

În plus, ca și randament caloric, lucrurile nu se diferențiează prea mult față de varianta clasică. Și asta nu e tot. Dacă sunt fluctuații de curent electric, pot apărea probleme. indiferent că se alimentează automat sau nu.

De ce? Pentru ca odată aprins combustibilul solid (lemn, cărbune sau alt material) în focarul centralei, acesta nu se poate stinge imediat și va produce o cantitate de căldură care trebuie consumată.

Ca o astfel de instalație să fie 100% sigură pentru locuința ta e nevoie să instalezi pe anumite racorduri puffere (acumulatoare de caldură), vase de expansiune deschise care să asigure circulația naturală și alte echipamente.

Așa cum spuneam la început, dacă alimentarea cu combustibil solid pare ieftină și mai accesibilă pentru anumiți români, investiția inițială și costurile de mentenanță sunt mult mai mari. Ai nevoie de cazan dintr-un material rezistent. Plus pompe de circulație, vase de expansiune și tot felul de sisteme de siguranță.

Centralele cu condensare – în dotarea standard a apartamentelor din Ansamblul Rezidențial Cartierul Solar

Din fericire pentru locatarii și pentru viitorii locatari din complexul rezidențial Cartierul Solar, problemele legate de centralele de apartament nu există pentru că aici toate imobilele sunt dotate cu centrale cu condensare.

De ce sunt eficiente aceste centrale? Pentru că folosesc o cantitate suplimentară de căldură echivalentă căldurii latente de condensare a vaporilor de apă din gazele de ardere. În felul acesta ele consumă cu până la 35-40% mai puțin gaz decât cele standard. Astfel au un randament mult mai ridicat.

Sunt special concepute pentru a fi conectate la o gamă largă de accesorii opționale destinate termoreglării ambientale, sunt silențioase și garantează emisii poluante deosebit de reduse. Astfel se potrivesc perfect cu stilului nostru eco-friendly.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar