Pasionat de vinuri? Afla ce nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie!

Pasionat de vinuri? Afla ce nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie!

Esti pasionat de vinuri? Ai bucatarie noua? Trebuie sa ai si asa ceva in bucatarie

Daca tot te-ai mutat intr-un apartament nou si ti-ai amenajat bucataria si living-ul pe gustul tau, de ce sa nu faci la fel si cu vinurile, daca esti pasionat de ele. Chiar daca esti novice in arta degustarii vinului, probabil te intrebi care este scopul mutarii unui vin dintr-un recipient in altul. Pentru asta, ai nevoie de un decantor.

Folosirea unui decantor aduce multe beneficii. Nu mai ramane decat sa achizitionezi un decantor si sa simti diferenta. Ulterior, vei putea aprecia altfel complexitatea aromei si gustul unui vin. Cum il alegi ? Vei afla din randurile urmatoare.

Tipuri de decantoare pentru vin

Decantoarele pentru vin sunt disponibile in diverse forme, majoritatea indeplinind atat rol estetic, cat si functional. Totusi, detaliul care are cea mai stransa legatura cu rolul functional este reprezentat de gatul decantorului. Astfel, vei avea de ales intre un decantor de vin cu gatul larg si un decantor de vin cu gatul ingust.

Decantor de vin cu gatul larg. Daca principalul scop pentru care vrei sa alegi un decantor de vin este aerarea vinului, iti recomandam sa alegi unul cu gatul mai larg. Acestea permit unei cantitati mai mari de oxigen sa ramana inauntru. Astfel vinul va fi aerat mai rapid si mai eficient. De asemenea, un decantor de vin cu gatul larg este mai usor de curatat decat unul cu gatul ingust.

Decantor de vin cu gatul ingust. Un decantor de vin cu gatul ingust nu este foarte eficient pentru aerare si se curata mai dificil, de obicei cu o perie speciala. In schimb, este extrem de util pentru separarea vinului de impuritati. Acesta este un proces mai complicat. Nu este necesar pentru majoritatea tipurilor de vin.  Este insa deosebit de important pentru vinurile mai scumpe, vechi de mai multi ani. In cazul in care esti un colectionar de vinuri si vrei sa te asiguri ca vinul va avea exact gustul pe care il astepti si va fi lipsit de sedimente sau impuritati, iti recomandam sa investesti intr-un decantor de vin cu gatul ingust.

Volumul decantorului de vin

Majoritatea decantoarelor sunt concepute astfel incat in ele sa incapa continutul unei sticle de vin. Totusi, poti gasi un decantor suficient de mare, in care poti pune o cantitate mai mare de vin sau chiar un decantor de dimensiuni mai mici, suficient pentru un pahar de vin. Din punctul nostru de vedere, cea mai practica alegere este un decantor de vin suficient pentru continutul unei sticle.

Un decantor de dimensiuni mai mici poate fi util pentru cei care nu obisnuiesc sa termine o sticla de vin la o singura servire. Daca vinul sta in decantor prea mult timp, ii va creste aciditatea. Decantorul de vin cu o capacitate mai mare poate fi util in momentele in care ai multi invitati si vrei sa decantezi o cantitate mai mare de vin.

Forma decantorului de vin

Decantoarele de vin sunt disponibile in mai multe forme si primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare cand alegi forma este suprafata disponibila pentru procesul propriu-zis de decantare a vinului. Multe dintre decantoare sunt concepute astfel incat vinul sa se „imprastie” in ele. Astfel, aerul are acces mai usor in interior. In plus, ar trebui sa iei in considerare si daca forma decantorului influenteaza sau nu modul in care se toarna vinul in pahare.

Acest lucru ar trebui sa se faca lejer, fara a exista riscul scurgerilor si a accidentelor nedorite. Nu in ultimul rand, iti recomandam sa alegi un decantor de vin cu o forma care sa fie pe masura gusturilor tale.

Designul decantorului de vin

Designul, care tine in primul rand de forma decantorului, despre care deja am amintit mai sus, este conceput fie simplu, fie intr-un mod mai complex. Unele decantoare au un design special conceput pentru a atrage toate privirile. Astfel, poti sa alegi un decantor de vin care indeplineste strict un rol functional. Sau poti alege unul care indeplineste dublu rol: atat functional, cat si estetic. Chiar si cele mai simple modele de decantoare arata bine asezate pe o masa, mai ales cand sunt umplute cu un vin intr-o nuanta intensa de rosu.

Orice alegere faci, important este sa se potriveasca stilului tau de viata. Daca inca nu ai facut pasul spre o locuinta noua, ne poti suna pentru detalii! Poti afla care sunt facilitatilor noastre AICI. Afli orice informatii despre ansamblul nostru la numerele: 0721.262.630  0721.262.631


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar