Aranjează-ți baia in stil Shabby Chic: simplu și romantic

Aranjează-ți baia in stil Shabby Chic: simplu și romantic

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Cum ar fi sa-ti amenajezi baia in stil Shabby Chic

Industria de wellness prinde tot mai mult in Romania si tot mai multi romani apeleaza la centrele SPA pentru relaxare. Daca si tu esti atras de aceasta zona, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti transformi baia intr-un mediu colorat, original si numai bun pentru sesiuni de tip SPA Homemade.

Probabil nu te-ai gândit la o cadă de culoarea roşu aprins în baie – însă alături de o oglindă vintage şi etajere din lemn masiv oferă un plus de caracter întregului spaţiu. Si asta e doar inceputul.

Aranjează-ți baia in stil Shabby Chic: simplu și romantic

Foloseste obiecte de arta vintage de pe vremea bunicilor tai

O colecţie de rame foto vechi dispuse random în baie – fie pe etajere sau agăţate pe perete vor trezi sentimente de nostalgie de fiecare dată când le vei vedea. Secretul amenajării în stil shabby-chic îl reprezintă folosirea creativă a obiectelor pe care le ai deja sau de care poţi face rost, fără a te conforma cu produsele tipice pe care le găseşti în orice magazine.

Alege becuri si imitatii de candelabre

Luminile obişnuite din băi pot fi într-adevăr plictisitoare uneori. Dacă tavanul permite, un candelabru sau o imitatie de candelabru îţi va transforma spaţiul unde faci baie într-un paradis romantic.

Fii creativ cand alegi materiale textile

De multe ori e nevoie de elemente soft pentru a decora baia în stilul shabby-chic: cum ar fi un tamburet din lemn masiv pe care aşezăm perne mici cu motive florale. Depozitarea prosoapelor într-un dulap vintage deschis aduce un aer country.

Alege gresie si faianta de culoarea pamantului, alege peste pardoseala din lemn

O baie îngrijită se remarcă mai ales prin starea pardoselii. Acest stil are la bază pardoselile din lemn, care pot fi mai greu de întreţinut decât cele din gresie. Procesul de lăcuire al acestora este foarte important, la fel şi întreţinerea lor. A avea lemn sub picioare pe timp de iarnă în baie e o senzaţie extrem de plăcută.

Alege tapet colorat

Trebuie să recunoaştem că un tapet floral este ceea ce defineşte stilul shabby-chic. Tot ce trebuie să facI este să ne asigurăm că aerisirea funcţionează perfect şi camera este ventilată suficient.

Rafturi deschise pentru un plus de stil in baie

Acest stil este despre dispunerea elementelor pe rafturi şi nu ascunderea lor în dulapuri. Astfel putem depozita vaze cu flori, uleiuri aromatice şi lumânări parfumate. Orientează-te după rafuri din lemn deschise care te ajută să creezi o atmosfera retro şi naturală în baie.

Orice alegi, alege in nuante de aramiu sau auriu

Folosirea acestor trei nuanţe pentru baterii, capuri de dus şi alte elemente în defavoarea celor de oţel subliniază look-ul retro al băii.

Cat mai multe decoratiuni, cu atat mai bine

Stilul shabby-chic înseamnă opulenţă în folosirea obiectelor de decor: litere metalice, vaze, lumânări, scaune, oglinzi, rame, tablouri – orice produce un efect vizual vibrant.

Pana la urma totul are legatura cu bugetul pe care vrei sa-l investesti. Iar daca toate informatiile pe care tocmai le-ai citit nu iti raspund la toate intrebarile, tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi pe forumuri si publicatii de specialitate. Succes si bine ai venit in Cartierul Solar.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar