Mortar de la AdePlast pentru Cartierul Solar

Mortar de la AdePlast pentru Cartierul Solar

Cel mai important producator român de materiale de construcţii, AdePlast furnizează mortarul pentru blocul dumneavoastră. Mortarul prezintă lucrabilitate ușoară, aderență foarte bună, marcă controlată ridicată.

V-ați întrebat vreodata cum s-a construit blocul în care locuiți? Dacă aveți măcar câteva cunoștințe în domeniu, cu siguranță etapele construirii blocului în care v-ați mutat vă sunt cunoscute. Pentru cei care încă nu au avut curiozitatea, partenerii noștri de la AdePlast ne-au ajutat cu câteva informații necesare pentru orice locatar de bloc. Mai jos regăsiți răspunsurile 

Ce este și cum se prepară mortarul pentru zidărie și tencuieli? Care este timpul de prepare?

MTI-25, folosit în Cartierul Solar este un mortar pentru tencuire și reparații aplicabil manual sau cu mașina de tencuit pentru aplicare la interior pe suporturi minerale. Mortarul se poate utiliza inclusiv în spații cu umiditate ridicată precum băi și bucătării.

Punere în operă se poate face în două modalități mecanizat sau manual.

Difereța este explicată mai jos:

Aplicare mecanizată

Pentru aplicare se utilizează mașini de tencuit uzuale. Se reglează cantitatea de apă conform necesarului (0,22 – 0,24 litri / kg, 6,6 – 7,2 litri / 30 kg).  Mortarul de tencuială se aplică pe perete și se trage la dreptar. Se înglobează plasa de armare pregătită pe porțiunile fără absorbție, grinzi de lemn sau beton. Mortarul de tencuială se aplică pe perete în strat minim de 10 mm și se trage la dreptar, grosimea maxima / strat poate sa ajungă până la 25mm. La grosimi mai mari de 25mm se recomandă aplicarea în două staturi umed pe umed. După ce tencuiala a fost aplicată și trasă la dreptar se lasă la întărit cca. 3 ore. După întărirea tencuielii astfel încât nu mai este moale la presarea ușoară cu degetele se poate trece la drișcuirea suprafeței. Suprafața se umezește ușor și se drișcuiește cu drișcă de burete roșu. După cca. 30 de minute de la drișcuire suprafața poate fi finisată suplimentar prin lisare cu gletiera.

Aplicare manuală

La 30 kg MTI 25 se amestecă omogen cca. 6,6 – 7,2 litri apă curată, de preferință cu malaxor electric. Se lasă în repaus 5 – 10 minute după care se amestecă energic, scurt, încă odată. Se amestecă odată cantitatea de material ce poate fi pusă în operă în decurs de maxim 30 de minute. Mortarul de tencuială se aplică pe perete și se trage la dreptar. Se înglobează plasa de armare pregătită pe porțiunile fără absorbție, grinzi de lemn sau beton. Mortarul de tencuială se aplică pe perete în strat minim de 10 mm și se trage la dreptar, grosimea maxima / strat poate sa ajungă până la 25mm. La grosimi mai mari de 25mm se recomandă aplicarea în două staturi umed pe umed. După ce tencuiala a fost aplicată și trasă la dreptar se lasă la întărit cca. 3 ore. După întărirea tencuielii astfel încât nu mai este moale la presarea ușoară cu degetele se poate trece la drișcuirea suprafeței. Suprafața se umezește ușor și se drișcuiește cu drișcă de burete roșu. După cca. 30 de minute de la drișcuire suprafața poate fi finisată suplimentar prin lisare cu gletiera.

În cazul în care se dorește aplicarea unui strat de tencuială peste un strat de tencuială deja întărit și uscat se utilizează obligatoriu ADEPLAST BETONKONTAKT pentru realizarea punții de aderență.

Care sunt condițiile de transportare și apoi de punere în lucrare?

MTI-25 se comercializează în saci de 30kg sau vrac in silozuri. În momentul transportului sacii vor fi infoliați pentru a fi protejati de ploaie. Depozitarea se va face în spații uscate pe paleți de lemn. Temperatura aer/suport la punerea în opera trebuie să fie între +5OC și +35OC.

Specificații tehnice și sfaturi?

Standardul de punere pe piață a produsului este SR EN 998-1:2011.

Sfaturi:

În cazul aplicării produsului MTI-25 pe tavane se utilizează ADEPLAST BETONKONTAKT pentru punte de aderență.

În cazul aplicării produsului MTI-25 pe BCA se utilizează prealabil strop de ciment ADEPLAST AMC 50.

În cazul aplicării produsului MTI-25 pe cărămidă cu absorbție ridicată, se verifică prealabil gradul de absorbție, se aplică strop de ciment din materialul de tencuială amestecat cu apă pentru o fluiditate mai ridicată. După uscarea completă a stratului de strop de ciment, cca. 24 de ore, se aplică tencuiala MTI 25.

În ceea ce privește rezistența acestora, MTI-25 are rezistența la compresiune încadrata în categoria CS I (0,4N/mm² -2,5N/mm²

Stratul suport

Produsul se aplică pe suprafețe de beton, cărămidă sau BCA. Este necesară amorsarea, umezirea sau aplicarea unui produs pentru punte de aderență în funcție de absorbția suportului. Suprafaţa trebuie să fie rezistentă, curată, uscată, fără fisuri sau crăpături, lipsită de grăsimi, pulberi, reziduri sfărămicioase, săruri sau alte materiale ce pot forma un strat separator. Porțiunile fragile și reziduurile de mortar trebuie îndepărtate. Rosturile dintre blocurile de zidărie se închid prealabil cu mortar.

Pregătirea stratului suport înaintea tencuirii:

Se verifică starea pereților, se îndepărtează resturile de mortar de zidărie, porțiunile fragile din stratul suport, se desprăfuiește suprafața.

Se montează profilele pentru protecție canturi, se protejează cu folie geamurile și ușile.

Se pregătește plasă de armare pentru porțiunile de perete fără absorbție precum grinzi de lemn sau beton. Plasa de armare trebuie să aibă lungime și lățime cu minim 10 cm mai mare decăt porțiunea ce trebuie armată.

Mortar de la AdePlast pentru Cartierul Solar

În cele din urmă, partenerii de la AdePlast ne-au confirmat avantajele folosirii produsului MTI-25:

  • aderență foarte bună
  • aplicare până la 2,5 cm într-un strat, grosime minimă 10mm
  • suprafață super finisată
  • prelucrare ușoară

Din 1996, AdePlast produce materiale de construcții de cea mai buna calitate. Compania o gamă completă de materiale de construcții: adezivi și mortare, polistiren și vopsele. Fiind leader pe piața românească, Cartierul Solar i-a ales ca și colaboratori. Află maimulte despre ei aici.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar