Apartament, casă sau duplex?

Apartament, casă sau duplex?

Avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de locuință

Ești în căutarea unei noi locuințe noi, dar nu știi exact de ce ai nevoie? Ți-ar plăcea să locuiești într-un apartament nou? Te atrage și ideea unei case la curte sau chiar a unui duplex într-o vilă frumoasă? Dacă așa stau lucrurile, acest articol te va ajuta să iei o decizie cu privire la tipul de locuință potrivit pentru nevoile și dorințele tale. Îți prezentăm în continuare avantajele și dezavantajele tuturor tipurilor de locuințe prezente pe piața imobiliară din România.

Apartamentele vechi – cele mai ieftine locuințe de pe piață

Vorbim despre apartamentele din blocuri construite înainte sau după 1989 care ocupă suprafețe până în 70mp și au, de regulă, multe probleme în ceea ce privește finisajele. Principalele avantaje ale apartamentelor vechi sunt prețul mic. Acestea sunt cele mai ieftine locuințe de pe piața imobiliară. Faptul că au costuri mici la întreținere și faptul că facturile pentru utilități se plătesc la administrator asigură un oarecare confort. În privința dezavantajelor, de menționat este faptul că depinzi în permanență de ceilalți locatari ai blocului. Astfel trebuie să obții aprobarea lor pentru a realiza lucrări de modernizare.

Apartamentele noi – compartimentare practică și finisaje moderne

Când spunem apartamente noi ne referim în special la cele din blocuri construite după anul 2005. Acestea au o ofertă variată atât în ceea ce privește locația, cât și mărimea locuințelor. Principalele avantaje ale apartamentelor noi sunt compartimentarea modernă,  faptul că au instalații și finisaje noi, precum și faptul că sunt mai spațioase decât apartamentele vechi, având suprafețe mai mari cu cel puțin 25% decât locuințele din blocuri vechi. În ceea ce privește dezavantajele apartamentelor noi, vorbim de aceleași ca în cazul locuințelor vechi. În plus menționăm faptului că sunt șanse mici să îți dorești să renovezi un apartament nou. Așadar nu te va deranja faptul că depinzi de ceilalți locatari. Vezi aici tipuri de compartimentări ale apartamentelor noastre – Apartamente 2 camere  sau apartamente 3 camere

Casa la curte – autonomie și intimitate în propria locuință

Casele la curte prezintă numeroase avantaje față de apartamente. Printre acestea se numără faptul că poți oricând modifica structura locuinței. Poți reamenaja cum dorești și poți controla consumul la utilități după bunul plac. De asemenea, dacă locuința se află într-o zonă mai puțin circulată, ai parte de intimitate și nu ai nicio restricție legată de zgomot sau lumină la ore târzii. Dezavantajele se referă în mod special la costul unei astfel de locuințe, întrucât casele sunt mai scumpe decât apartamentele. Totodată, costurile întreținerii sunt mai mari, iar dacă decizi să vinzi casa vei avea dificultăți în a găsi un cumpărător care să aprecieze întocmai gusturile tale în materie de amenajări interioare și exterioare.

Duplexurile la bloc sau în vilă – avantaje și dezavantaje mixte

Duplexurile sunt combinații între o casă la curte și un apartament, ceea ce înseamnă că prezintă avantaje și dezavantaje specifice ambelor categorii. Spre exemplu, un duplex la bloc reprezintă două apartamente lipite pe verticală și unite între ele printr-o scară, ceea ce le face să arate ca o casă pe interior și să prezinte avantajele unui apartament obișnuit. În ceea ce privește duplexurile în vilă, acestea sunt un fel de „jumătăți de casă” și sunt mult mai scumpe decât duplexurile la bloc. Prezintă majoriatea avantajelor caselor, mai puțin intimitatea, întrucât acest tip de locuință presupune conlocuirea a două familii în aceeași casă.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar