De ce să ții cont când alegi zona în care să cumperi o locuință în București

De ce să ții cont când alegi zona în care să cumperi o locuință în București

 

Piața rezidențială din București este ofertantă și deschisă, însă atunci când vine vorba despre investiția într-o locuință de viitor sau într-un apartament pe care să îl oferi spre închiriere, unul dintre cele mai importante criterii este zona în care se află și ce are aceasta de oferit.

În acest articol îți vom prezenta principalele caracteristici ale celor mai comune zone în care se fac investiții pe piața imobiliară, pentru a te putea hotărî mai ușor unde să îți cumperi apartamentul: în Ilfov, la marginea Bucureștiului, în centru sau în alte zone.

Cumpără un apartament într-o zonă care îți oferă acces facil către punctele cheie din București

În funcție de stilul tău de viață, loc de muncă, obiceiuri și hobby-uri, este important să îți alegi viitoarea locuință analizând locurile unde ai nevoie să ajungi cât mai des. Dacă ai un loc de muncă stabil pe care crezi că nu îl vei schimba în următorii ani ori dacă ai o firmă cu sediul fix, alege un apartament într-o zonă cât mai apropiată de aceste locuri. 

 

Astfel, vei economisi timpul petrecut în trafic ori cel petrecut schimbând mijloacele de transport. Calculează distanțele, analizează traficul și orele de vârf și asigură-te că viitoarea ta locuință se va afla suficient de aproape de zonele tale de interes. Ține cont că, deși zonele centrale din București par a fi opțiunea ideală de zonă unde să îți cumperi un apartament, de cele mai multe ori sunt aglomerate și agitate. În plus, în zonele centrale este dificil să găsești un apartament nou, deoarece cartierele rezidențiale sunt, de obicei, plasate spre marginile orașului. În plus, apartamentele centrale au prețuri considerabil mai mari.

 

Cartierul nostru rezidențial se află pe Bulevardul Metalurgiei, Numărul 132, în sectorul 4. Poate fi locul ideal unde să îți cumperi un apartament dacă lucrezi în zonă. Totuși, cum acum multe companii au decis să păstreze regimul de muncă remote sau hibrid, este posibil ca distanța până la birou să nu mai fie un impediment. În orice caz, ai acces și la mijloace de transport în comun în apropiere (autobuze și metroul Dimitrie Leonida) sau poți opta să te deplasezi cu mașina. În Cartierul Solar există locuri de parcare subterane și supraterane, astfel că nu vei avea probleme legate de unde lași mașina.

Alege un cartier rezidențial într-o zonă cât mai liniștită și dezvoltată

Când decizi să investești într-un apartament nou din București, verifică întotdeauna ce se află în vecinătatea cartierului rezidențial și cum se dezvoltă zona. Facilitățile prezente contează, iar în Cartierul Solar te bucuri de o mulțime de avantaje ca locatar, însă este important să existe planuri de dezvoltare și pentru viitor, atât în ansamblul rezidențial în care te muți, cât și în ceea ce privește întreaga zonă.

 

De asemenea, planurile de construcție a unor noi școli, spitale, linii de transport public și alte infrastructuri civile sunt un plus pentru zona respectivă și, în plus, contribuie și la creșterea valorii proprietăților.

 

Dacă vrei să ai parte de cât mai puțină agitație și vrei să alegi o zonă în plină dezvoltare, orientează-ți atenția către ansamblurile rezidențiale din cartiere liniștite din București. În Cartierul Solar ai parte de vecini rezonabili, zona îți oferă o mulțime de facilități și se poate dezvolta în viitor.

 

În plus, în funcție de preferințele tale, este posibil să apreciezi priveliștea, modul cum arată cartierul și vecinătățile și gradul de curățenie. Înainte de a merge să vizionezi un apartament, inspectează zona și asigură-te că îndeplinește criteriile tale și este pe măsura așteptărilor. Ține cont că, de obicei, în cartierele rezidențiale cu vedere la parcuri municipale, lacuri, păduri sau alte atracții, prețurile sunt mai ridicate. Setează-ți așteptări realiste și găsești apartamentul care ți se potrivește!

Asigură-te că alegi un cartier rezidențial care se află în București

Multe dintre cartierele rezidențiale nou apărute au adresele în afara Bucureștiului, în Județul Ilfov, în zone precum Roșu, Voluntari sau Măgurele. Dacă vrei să rămâi într-o zonă cât mai apropiată de locurile importante din oraș unde trebuie să ajungi zilnic, alege un apartament într-o locație care să se afle în București, pentru a evita traficul de la orele de vârf.

 

Cartierul nostru rezidențial se află în Sectorul 4 și are acces facil către cele mai vizitate zone din București, astfel că vei ajunge rapid la Unirii sau Tineretului. Situat undeva înspre ieșirea de București, din Cartierul Solar poți pleca rapid către Constanța sau către zona de Sud a țării. Când vrei să evadezi un weekend în afara orașului, ia-ți mașina și din Cartierul Solar pleci direct la mare, la părinți sau la prieteni! 

Cea mai bună zonă de locuit din București este aceea unde te simți acasă

Cumpărarea unui apartament este o decizie care necesită informare și cercetare. Pe lângă numărul camerelor, compartimentare, aspect și alte caracteristici ce țin de aspectul propriu-zis al locuinței, printre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când faci o investiție într-un apartament este locația. Zona în care se află apartamentul și implicit cartierul rezidențial influențează condițiile tale de trai, dar și valoarea locuinței în viitor.

 

Cu cât alegi un loc cu potențial ridicat de dezvoltare, liniștită și într-o zonă din București suficient de rezonabilă ca distanță către punctele cheie ale orașului, ai oportunitatea ca apartamentul tău să se valorizeze în timp.

 

Alege să investești într-un apartament nou direct de la dezvoltator pentru a te asigura că în primii ani ești scutit de cheltuielile pe renovări și reparații și asigură-te că ești mulțumit atât de locuință, cât și de zona în care se află.

 

Alegerea apartamentului și zonei în care se află este subiectivă. Informează-te, încearcă să găsești soluția care se potrivește cel mai bine preferințelor tale și alege un loc care te face să simți că acolo ar trebui să locuiești.

 

Dacă vrei să vezi cum arată zona în care se situează Cartierul Solar și ce apartamente avem disponibile, programează o vizionare și vino să cercetezi chiar tu zona și locuințele!

 

Surse:

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar