Cum scapi de mirosul de pisica intr-un apartament nou

Cum scapi de mirosul de pisica intr-un apartament nou

Cum scapi de mirosul de pisica intr-un apartament nou

Daca esti posesorul/oarea unei/unui pisici/motan de rasa europeana sau maidaneza, si tocmai te-ai mutat intr-un apartament nou in cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar, trebuie sa stii cateva lucruri despre cum poti sa pastrezi mirosul de ,,nou” mai mult timp. Cum scapi de mirosul de pisica intr-un apartament nou.

Mit sau adevar – Mirosul de pisica poate fi eliminat?

Nu stiu daca stiti, dar exista suficienti producatori de hrana umeda si uscata pentru pisici care promit ca hrana lor poate diminua sau elimina ,,mirosul de pisica”. Dar exista si voci care cred ca mirosul urinei de pisica este foarte greu de eliminat.

Se recomanda ca pe langa nisipul de pisica special, acesta sa fie acoperit cu peleti. Acest material absoarbe mult mai bine mirosul de urina si este mult mai practic, mult mai usor de debarasat. In principiu, nisipul unei pisici trebuie schimbat cel putin o data pe zi.

Nu folosi odorizante de camera ca sa scapi de mirosul de pisica

Daca mirosul de clor este nociv pentru majoritatea fiintelor vii si nu se recomanda folosirea de produse pe baza de clor pentru a curata si a dezinfecta spatiile ,,contaminate” de miros de pisica, la fel de nocive sunt pentru pisica sau motanul tau mirosul deodorantelor, parfumurilor si altor spray-uri aromatizatoare.

Revenind la mirosul de urina, in apartamente sau alte spatii inchise unde locuiesc oamenii cel mai bine se descurca solutia slaba de permanganat de potasiu. Spala locul „dislocarii” mirosului si o sa observi cum mirosul va disparea. Deasemenea multe gospodine folosesc iodul, preparand o solutie din apa si cateva picaturi de tinctura de iod.

In afara de acestea foarte bine se descurca spirtul si peroxidul de hidrogen. Spirtul este si el un bun neutralizator al practic tututor mirosurilor. Alte gospodine folosesc otetul. Concentratia folosita cu apa este de 1:4. Pentru a elimina mirosul si culoarea galbuie de pe pardosele si podele, de minune se descurca bicarbonatul de sodiu.

Daca pisica ta si-a facut „treaba” cateva minute in urma, trebuie sa acoperi locul cu o hartie absorbanta. Aceasta va absoarbe in mare parte umiditatea mirositoare a locului, iar apoi continui cu apa oxigenata si bicarbonat de sodiu.

In cazuri exceptionale, cand pisica ta este foarte obraznica, afla ca mirosul ei nu va disparea prea usor, chiar daca intreprinzi pasii de mai sus. Aici deseori se recomanda a face o mica reparatie cosmetologica a apartamentului, deoarece de exemplu tapetele sunt in stare sa mentina mirosul de pisica timp indelungat.

Important este sa te inarmezi cu rabdare si cu timpul lucrurile se vor rezolva de la sine.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar