Ce inseamna un climat sanatos intr-un apartament nou

Ce inseamna un climat sanatos intr-un apartament nou

Ce inseamna un climat sanatos intr-un apartament nou?

Daca ai ales sa te muti intr-o locuinta noua din cadrul Cartierul Solar, e timpul sa stii ce avantaje ai.

Dincolo de costul redus al facturilor la intretinere, datorita panourilor solare montate pe acoperis care suporta o parte din electricitatea consumata, trebuie sa stii cat de importanta este componenta eco a climatului spatiului tau locativ.

Sa nu uitam ca multi dintre noi petrecem in interior cel putin 70-80% din timpul alocat unei zile obisnuite. Dincolo de somn si alte activitati recurente, poate ca unii dintre noi avem activitati de freelancer sau avem biroul amplasat in spatiul locativ.

Cat de important este un climat sanatos?

In acest context, un mediu de viata sanatos presupune in special utilizarea de materiale de constructii naturale si sanatoase. In general, materiale de constructii influenteaza puternic climatul interior si calitatea vietii.

Astazi provocarile ce tin de mediu si sustenabilitate sunt mai actuale ca niciodata, iar specialistii din domeniul constructiilor civile si nu numai sunt in cautarea de concepte de constructii durabile, ecologice si eficiente energetic.

Nu e deloc intamplator faptul ca utilizarea caramidei, unul dintre cele mai ecologice materiale de constructie, influenteaza puternic vibe-ul unei locuinte.

Altfel spus, o casă din cărămidă este călduroasă. Poate să „trăiască“ mai bine de 100 de ani şi, în acelaşi timp, nu necesită îngrijiri speciale. Este un material natural. Pereţii construiţi pe această bază „respiră“, asigurându-se un microclimat bun la interior, fara umezeala, igrasie sau mucegai.

Interioarele caselor din cărămidă sunt la rândul lor solare, primitoare şi, în acelaşi timp, se pretează oricărui stil, fie el clasic sau modern. Terenurile înguste nu constituie o problemă pentru realizarea unei case din cărămidă.

Ce inseamna microclimatul unei locuinte?

Microclimatul sănătos la interior este asigurat de permeabilitatea ridicată a blocurilor ceramice, iar cărămida contribuie la prevenirea acumulării de umiditate în locuință, care poate conduce la formarea de mucegai și condens.

Este de notat faptul că acest climat plăcut din interiorul construcțiilor din cărămidă se menține în orice anotimp, pentru ca, pe toata durata de viata, caramida imprumuta din calitatile argilei/pamantului care isi conserva caldura iarna si se racoreste vara.

Cărămida se pretează, de asemenea, multor combinaţii, fie că este vorba de lemn, ţiglă ceramică, metal sau piatră. Nu există restricţii în utilizarea acesteia tocmai pentru că este un material pretabil oricărui tip de casă, fie că se optează pentru o casă în stil rustic, modern sau clasic.

Un alt avantaj al caselor din cărămidă îl constituie şi rezistenţa sporită la cutremure. Si asta nu e tot. O casă din cărămidă este imună la dăunători, insecte şi rozătoare, fără a fi nevoie de tratamente speciale. Suportă un mediu umed. In special în cazul execuţiei cu mortar de ciment sau cu var. O construcţie de lemn, de exemplu, ar putrezi. Zidurile de cărămidă au o conductivitate relativ mică. Coeficientul de conductibilitate este de 0,7, în timp ce la beton are valoarea de 1,1. În plus, o casă din cărămidă este și bine izolată fonic la interior.

Daca sunteti interesati sa intelegeti mai bine modul in care se construiesc apartamentele in ansamblul rezidential Cartierul Solar va asteptam sa ne contactati si sa va programati o vizita.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar