Cum sa-ti amenajezi living-ul in stil rococo

Cum sa-ti amenajezi living-ul in stil rococo

 

Daca esti pasionat de istorie, daca ti-a placut perioada lui Ludovic al -XIV-lea, daca esti atras de arta, de tot ce inseamna eclectic in materie de stil si design interior, inseamna ca ti se potriveste stilul rococo. Cum sa-ti amenajezi living-ul in stil rococo.

Daca ai ales un apartament in cadrul complexului rezidential Cartierul Solar, si ai optat pentru un imobil cu balcon tip lodja, atunci ai tot spatiul de care ai nevoie pentru a crea din apartamentul tau o destinatie de vis pentru tine si un loc plin de admiratie pentru viitorii tai musafiri.

Ce inseamna rococo?

Desprins din baroc, rococo-ul a fost si este unul dintre cele mai spectaculoase stiluri de amanejari interioare si exterioare. Ca stil architectural, curentul rococo a aparut in Franta in secolul al XVIII-lea. A depasit granitele foarte repede. A ajuns peste Atlantic, unde a fost primit cu bratele deschise in tari din America de Sud precum Brazilia, Argentina sau Uruguay.

Care sunt principalele trasaturi ale stilului rococo?

Putem rezuma totul din perspectiva unuia dintre cei mai cunoscuti regi ai Frantei – Ludovic al XIV-lea: opulenta, varietate, bogatie, exagerare. Atat in constructie cat si in decoratiuni si design interior acest stil este unul deosebit de incarcat. Pereti pictati, tavane ornamentate, oglinzi cu rame grele, sculpturi, tapiserii inflorate, mobilier masiv cu brate sculptate si tablouri uriase.

Fiind un curent nascut la curtea regala, rococo-ul este o marturie a bogatiei, luxului si opulentei. Unii il considera nepotrivit petru camerele moderne din prezent. Stilul a fost gandit pentru camere foarte inalte, in care se puteau suspenda candelabre incarcate. Astazi stilul rococo poate fi adaptat la nivel de design interior atunci cand vorbim de mobilier, fotolii, canapele, veioze cu abajur sau rame pentru tablouri, oglinzi sau biblioteci.

Canapelele, divanele si scaunele, acum masive si tapisate au devenit mult mai confortabile. Astfel ca poti sa-ti transformi living-ul intr-o fotografie elitista doar prin folosirea unor piese de mobilier extrem de incarcate cu diferite detalii zoomorfe si antropomorfe.

Moda pictarii peretilor si tavanelor cu tot felul de scene epice, a fost schimbata in timp cu tapetul. Tot legat de stilul rococo nu trebuie sa uitam de paturile matrimoniale imense cu saltele foarte inalte si cu baldachine garnisite cu voal si draperii grele din materiale groase. Intr-o baie in stil rococo se inlocuieste cabina de dus cu o cada metalica frumos ornamentata.

Pana la urma, nu conteaza ce stil alegi pentru amenajari interioare, important este sa iti transformi apartamentul asa cum l-ai visat, asa cum ti-ai dorit.

Daca ai nevoie de idei si inspiratie, specialistii din Cartierul Solar vor veni pentru tine cu cele mai potrivite idei. Nu ne-ai vizitat inca? Te asteptam oricand ai timp.

Vezi AICI disponibilitatile!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar