Avantajele achizitionarii unei locuinte construita din caramida

Avantajele achizitionarii unei locuinte construita din caramida

Pentru ca am intrat intr-un an nou si intr-o noua faza de constructie cu imobilele din cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar, anul acesta ne-am gandit sa ne concentram atentia pe unul dintre cele mai importante aspecte in realizarea celor mai competitive apartamente de pe piata – partenerii nostri. Prin umare, tot ce am realizat si realizam se datoreaza si lor pentru ca ne-au furnizat si ne ofera cele mai bune materiale de constructie. Avantajele achizitionarii unei locuinte construita din caramida.

De ce am ales sa folosim caramida in constructia de imobile?

Dupa cum cu siguranta cunoasteti, caramida este una dintre cele mai vechi elemente de constructie. Imediat ce omul a descoperit focul a inteles cat de usor poate sa construiasca cu pamant tratat cu foc.

De atunci si pana azi, ingredientele au ramas aceleasi – argila, nisip fin, apa pura si totul trecut prin foc. Acest material este si astazi unul dintre cele mai populare din sectorul de constructii, imobiliar si nu numai.

In prezent, chiar daca materialele primare au ramas aceleasi, industria moderna a perfectionat modul de realizare al caramizilor. Astazi exista pe piata diferite tipuri de caramizi, modele, grosimi si texturi.

Altfel spus, in afara de caramida clasica, din argila arsa, astazi se foloseste din abundenta in construcii si caramida ceramica. Aceasta poate fi cu goluri sau monobloc, si are fata de componenta clasica si portelan sau samota.

Exista si caramida refractara, folosita in constructia furnalelor sau cosurilor de fum, datorita materialelor cu punct de topire foarte inalt folosite in comozitia sa.

Cele mai importante avantaje atunci cand vorbim de caramida

  1. Caramida are un coeficient de rezistenta extrem de ridicat la presiune. Datorita structurii sale compacte, caramida este extrem de utila pentru gestionarea punctelor de rezistenta a caselor.

Altfel spus, o caramida rezistenta trebuie sa poata sa sustina cel putin 7 N forta pe fiecare milimetru patrat.

  1. Caramida este un bun izolator termic. Zidurile exterioare si interioare ale unei locuinte prezinta avantajul unei conductivitati termice scazute, daca sunt realizate din caramida.

Asta inseamna ca iarna se va pierde greu caldura din interior, ceea ce asigura un randament ridicat atunci cand vorbim de incalzire si facturi mai mici la intretinere, iar vara se va pastra racoare in apartament. Totul este influentat din punct de vedere termic de geometria golurilor interioare, numarul lor si grosimea blocului de caramida, vor creste proprietetile termice ale zidurilor.

  1. Sa nu uitam ca atunci cand vorbim de caramida vorbim de cel mai ecologic material de constructie. Datorita ingredientelor 100% naturale, caramida poate fi reciclata la nesfarsit iar daca este abandonata in aer liber, ea va fi rapid reintegrata in circuitul natural.

Vreti sa va convingeti singuri? Va asteptam sa va programati o vizita si sa veniti sa vedeti cum decurg lucrarile la blocurile de imobile din Faza III si IV de constructie.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar