Importanța izolării locuințelor. Reducerea consumului de energie pentru încălzirea locuinței.

Importanța izolării locuințelor. Reducerea consumului de energie pentru încălzirea locuinței.

În perioada iernii, 30 – 35% din căldura unei locuințe se pierde prin pereții exteriori. Izolația termică are rolul de a reduce consumul de energie pentru încălzire. Izolarea termică este o tehnologie importantă pentru reducerea pierderii agentului termic, prin prevenirea câștigului / pierderilor de căldură. Află mai multe despre importanța izolării locuințelor în cele ce urmează.

Importanța izolării locuințelor. Reducerea consumului de energie pentru încălzirea locuinței.

Pentru mai multe detalii despre procesul izolării imobilelor din Cartierul Solar am stat de vorbă cu partenerii de la AdePlast, care ne-au răspuns la întrebări pe care le auzim des în biroul de vânări. Mai jos aveți răspunsurile.

Ce tipuri de izolație recomandă AdePlast? Diferă răspunsul în funcție de tipul locuinței: apartament, duplex, casă?

Adeplast recomandă termosistem premium cu polistiren grafitat, plasa fibra premium 160 gr, tencuiala Aeria Porus X. Evident, acest termosistem se recomandă la locuința individuală, casă, vilă. Pentru bloc de locuințe recomandăm termosistem Adeplast cu eps80+, plasă fibră 160, decorativă Aeria PorusX.

Acesta este tipul de izolație folosită în Cartierul Solar?

Da, în Cartierul Solar s-a utilizat eps80+, tencuiala decorativă Aeria Porus x, rrezistentă la intemperii, la zgâriere, lovire, acre acoperă perfect imperfecţiunile suprafeţei și are culori rezistente în timp

Ce tipuri de polistiren alegem pentru o izolație eficientă?

Izolarea eficientă a unei clădiri se realizează cu eps80+ sau eps grafitat, nu in ultima instanța polistiren extrudat(o varianta costisitoare cu același randament termic și instabilitate la schimb climatologic).

Este necesară izolația întregului imobil?

Sigur că este necesară izolarea întregului imobil. Izolația are rolul de a reduce consumul de energie pentru încălzire.

Care este durata de viață a polistirenului folosit in CS?

Durata de viață a polistirenului este de minim 25 ani. Există termosisteme realizate acum 50 de ani care sunt în stare foarte bună.

Totodată menţionăm ca polistirenul expandat este recuperabil şi regenerabil. Polistirenul expandat este utilizat inclusiv în caserolele cu produse alimentare, acest fapt dovedind netoxicitatea sa.

Ce se întamplă în caz de incendiu?

În caz de incendiu, în situația aplicării corecte a unui termosistem riscul de propagare este infim deoarece polistirenul este produs ignifug și nu arde in situ (nu întreține arderea).

Ignifugarea este procesul de aplicare a unui tratament chimic al materiei prime care să confere rezistenţă la ardere, astfel încât atat acestea cât și produsul finit (polistirenul pentru izolații) să nu ardă cu flacara deschisă. Un polistiren expandat ignifugat nu va arde niciodat; se va topi fară flacară. Din motive de siguranţă, proprietăţile de rezistenţă la foc a materialelor textile ar trebui să devină proprietăţi funcţionale esenţiale.

Recomandări pentru locatari?

Recomandarea pentru locatari este să întrețină corect termosistemul, să se bucure de un randament crescut al eficienței energetice și să ventileze corespunzător spațiul locuit.

Fiecare proprietar trebuie să țină cont de importanța izolației locuinței achiziționate. Pe lângă avantajele oferite din punct de vedere al reducerii pierderilor de căldură și crearea unui climat favorabil intern, se reduc de asemenea si zgomotele resimtite în interior. Nu are impact vizual negativ. Este recuperabil şi regenerabil. De asemenea izolația reprezintă un plus pentru sănătatea acelora care au o sensibilitate sporită la condițiile meteo sau suferă de alergii.

 

Din 1996, AdePlast produce materiale de construcții de cea mai bună calitate. Compania o gamă completă de materiale de construcții: adezivi și mortare, polistiren și vopsele. Fiind leader pe piața românească, Cartierul Solar i-a ales ca și colaboratori.

Află mai multe despre ei  === >>> ADEPLAST 

Telefon
+40.244.338.000
Fax
+40.244.338.004
Email
office@adeplast.ro
.

113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar