Cum aleg perdelele anti-insecte pentru perioada calda a anului

Cum aleg perdelele anti-insecte pentru perioada calda a anului

Cum aleg perdelele anti-insecte pentru perioada calda a anului

Daca te-ai mutat deja intr-un apartament nou din cadrul Ansamblului Rezidential Cartierul Solar, sau urmeaza sa te muti in primavara, ai ales deja un apartament cu balcon deschis sau urmeaza sa alegi un astfel de imobil, trebuie sa stii de la inceput ca in zona Capitalei si suprafetele adiacente exista multe insecte.

De la tantari la carabusi, de la insecte de tip tigrii patati la diferiti gandaci, muste si alte specii. Ca sa eviti contactul cu acestea tu si familia ta, trebuie sa te orientezi din timp catre perdelele anti-insecte. Cum aleg perdelele anti-insecte pentru perioada calda a anului?

Cate tipuri de perdele anti-insecte exista pentru usile de la balcon?

Inainte de a alege o perdea anti-insecte pentru casa, trebuie sa cunoastem cateva lucruri despre zona unde urmeaza sa o instalam. Pe piata exista o varietate de modele si materiale care se potrivesc doar in anumite situatii.

Mai mult decat atat, trebuie sa te gandesti din timp la tipul de deschidere. Acesta care poate oferi o deschidere totala sau partiala. Retineti ca nu toate clasele de deschidere sunt potrivite pentru toate tipurile de usi de balcon.

Exista sistemele fixe, care sunt recomandate in special pentru geamuri, exista sisteme extensibile, care permit deschidere partiala si sunt ideale pentru usile de la balcon sau perdelele magnetice anti-insecte.

Exista si optiunea de rulouri anti-insecte verticale sau orizontale. Acest sistem se regaseste in mod special la perdelele magnetice si functioneaza pe un sistem similar ca la jaluzelele de exterior.

Niciodata nu cumpara o perdea anti-insecte fara masuratori precise

Atunci cand alegem cea mai buna perdea anti-insecte, e foarte important sa tinem seama de masuratorile ferestrelor, balcoanelor sau usilor noastre, de modul si unghiul de deschidere, de spatiul interstitial intre sistemele de prindere.

Cum aleg tesatura pentru perdeaua anti-insecta?

Acest aspect este foarte important, mai ales daca esti posesorul unui caine sau pisica. De ce? Pentru ca daca esti proprietarul unui animal de apartament, se recomanda ca perdelele anti-insecte sa fie mai robuste, mai rezistente, cu tesatura dubla si din fibre de aluminiu.

Daca te stii cu alergii, atunci se recomanda o perdea dintr-un material hipo alergenic. Este recomandat un bumbac rezistent tratat impotriva trecerii sporilor de polen sau a altor impuritati florale.

In functie de tipul de tesatura pe care il alegem, si transparenta va fi diferita. Ca idee, tesaturile impotriva insectelor care sunt in nuante de negru, gri inchis sau bleumarin, sunt mai putin vizibile decat cele deschise la culoare. Privite din interior spre exterior par mult mai transparente.

Totul depinde de spatiul balconului, de tipul de apartament, de dinamica unghiurilor din cadrul imobilului, de tipul de iesire – balcon deschis sau de tip lodje.

Daca ai nevoie de idei sau sfaturi, specialistii nostri din cadrul Cartierului Solar iti vor sta la dispozitie. Inca nu ai luat o decizie de cumparare? Poti suna oricand ca sa te programezi pentru o vizita.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar