Cum sa speli corect draperiile fara sa apelezi la servicii de curatatorie

Cum sa speli corect draperiile fara sa apelezi la servicii de curatatorie

Odata ce te-ai mutat intr-un apartament nou din cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar, chiar daca ai avut sansa sa primesti bucataria cadou, celelalte camere raman in sarcina ta sa le mobilezi.

Si daca vorbim de utilat apartamentul, un element esential in oricare locuinta sunt draperiile. Si daca vorbim de living, sigur vorbim de draperii voluminoase ca lungime si inaltime.

Prin urmare, trebuie sa stii din timp cum sa le speli corect fara sa apelezi la serviciile unei curatatorii. Nu e vorba neaparat ca acolo costurile sunt mari, ci mai mult vorbim de disconfort pentru ca trebuie sa te deplasezi cu ele, sa te duci sa le ridici si poate ca nu ai suficient timp sa faci asta.

In plus, se poate intampla sa fii surprins intr-un moment dificil cand simti ca nu poti sadai jos draperiile, pentru ca nu ai pastrat ambalajul atunci cand le-ai cumparat unde scrie cum trebuie sa le speli, la cate grade, etc.

Cum dai jos perdeaua sau draperia de pe sina sau galerie

Primul lucru si cel mai important este sa dai perdeaua si draperia jos corect de pe galerie sau sina. Daca modalitatea de prindere a perdelei de sina este prin calareti dintr-o singura piesa atunci incearca sa dai jos unul din capetele sinei de aluminiu. (daca iti permite spatiul). Apoi, trage perdeaua spre capatul scos si va iesi foarte simplu. O poti pune la spalat fara sa dai jos calaretii.

Cum se spala perdelele

Daca folosesti calareti din doua piese (suport + agrafa) atunci modalitatea corecta este desprinderea fiecarei agrafe de calaretul corespunzator. Nu este necesar sa dai jos capetele si nici calaretii. Poti spala perdeaua cu agrafele pe ea si apoi o poti agata din nou de calareti.

Cum se spala perdelele si draperiile in masina de spalat automata?

Poti spala atat perdelele cat si draperiile in masina de spalat automat. Bineinteles, trebuie sa verifici un pic textura acestora.

In primul rand, nu inghesui 2 perdele la o singura spalare. Spala pe rand fiecare perdea la un program pentru spalare delicata, la maximum 40 grade si fara stoarcere. (Trebuie sa anulezi functia de centrifugare, iar daca masina nu iti permite asta, poti opta pentru programul manual).

Dupa spalare, le poti pune direct pe galerie sau pe sina pentru uscare. Perdelele sunt destul de pretentioase la calcat. Daca fierul de calcat cat si materialulperdelei iti permite, poti incerca sa le calci. Daca nu, ele se vor usca fara cute atat timp cat vor fi intinse pe galerie/sina. Daca vrei sa dispara cutele mai repede, e bine sa le pui la uscat cand soarele e la zenit. In plus, trebuie lasate toate geamurile deschise ca sa se creeze curenti de aer rece.

Cat de des trebuie sa speli perdelele?

Pentru perdelele de voal se recomanda  1 spalare la 2 sau 3 luni. Pentru perdele de dantela, 1 spalare la minim 3-4 luni. Pentru draperii sau materiale mai dese si mai groase se recomanda o spalare la 2 luni.

Pentru materialele foarte fine sau mai speciale cum ar fi perdelele de matase sau draperiile de catifea, e bine sa apelezi la o spalatorie profesionala pentrua evita deteriorarea tesaturii, pentru ca masinile automate de spalat pentru uz casnic n-au programe atat de performante.

Si daca inca nu te-ai mutat intr-un apartament in Ansamblul Rezidential Cartierul Solar, te asteptam sa ne faci o vizita. Contacteaza-ne!


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar