Ce alegi pentru ferestrele tale: Rulouri de geam, draperii sau jaluzele?

Ce alegi pentru ferestrele tale: Rulouri de geam, draperii sau jaluzele?

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou in cadrul Ansamblului Rezidential Cartierul Solar si vrei sa-ti montezi la ferestre protectie pentru razele excesive ale Soarelui, ai de ales intr-o multime de varinte si concepte.

Chiar daca mai sunt cateva saptamani din iarna, Soarele a inceput deja sa prinda putere iar la amiaza se simte caldura daca nu ai jaluzele sau perdele.

Si daca esti genul de persoana care nu tolereaza aerul conditionat ventilatorul in apartament,  daca vrei sa ai umbra si racoare in casa ai nevoie de draperii, jaluzele sau rulouri de geam. Cum alegi solutia care ti se potriveste?

Provocarea living-ului – Cum protejez incaperea de lumina excesiva?

Optiunile de pe piata sunt destul de variate cand vorbim de solutii de amenajari interioare pentru protejarea geamurilor si ferestrelor.

Acest lucru este important nu doar din punct de vedere estetic, cat mai ales la ambianta obtinuta, la lumina care patrunde in casa, dar si pentru izolatie in timpul verii sau al iernii (racoare sau cald) sau pentru intimitate.

Cand aleg draperiile?

Draperiile sunt ideale pentru camere de copii si dormitoare pentru ca dau un aspect placut si ofera o anumita vibratie si caldura respectivului spatiu locativ.

Daca optam pentru draperii dintr-o singura culoare acestea vor da senzatia de spatiu mai mare, mai ales daca sunt lungi si inalte – ofera izolare termica si blocheaza lumina sa patrunda in totalitate.

Cand aleg perdele pentru geam?

Perdelele pot fi transparente sau cu diverse tesaturi, nu sunt deloc pretentioase si imbraca elegant geamul. Personalizeaza incaperea si confera o atmosfera mai intima. Exista si aici o varietate de modele si materiale.

Cand optez pentru jaluzele?

Jaluzele pot fi rulate astfel incat pe timpul zilei sa patrunda lumina in casa pastrandu-ti intimitatea sau pot fi stranse pe timpul noptii (ca sa retina caldura in timpul iernii sau racoarea pe timp de vara). Pot fi atat orizontale, cat si verticale si se confectioneaza din diferite materiale – aluminiu, plastic, textile, lemn. Sunt mai ales eficiente in ceea ce priveste spatiul pentru ca se monteaza direct pe fereastra si sunt mai usor de curatat pentru ca nu trebuie date jos precum cele textile de interior.

La ce ajuta obloanele?

Obloanele se monteaza pe exterior si reprezinta o decoratiune atipica, dar o solutie eficienta pentru casa. Mai ales cand nu vrei sa pierzi vreo priveliste uimitoare – controleaza lumina si permit un flux bun de aer. Desi investitia este considerabila, in timp isi vor dovedi eficienta.

Indiferent de solutia aleasa, totul tine de buget si de timpul necesar pentru instalarea lor si mentenanta. Cat de des vrem sa le spalam depinde si daca avem sau nu animale in casa. Sunt mult mai usor de protejat obloanele de caini si pisici fata de perdele.

Daca nu stii care solutie ti se potriveste pentru apartamentul tau din Cartierul Solar, poti apela la expertii nostri autorizati. Te asteptam pentru vizita.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar