7 avantaje ale florilor artificiale in decorarea apartamentului

7 avantaje ale florilor artificiale in decorarea apartamentului

Exista in amenajari interioare un curent gresit care considera plantele artificiale un kitch. Motivul are un sambure de adevar. Daca ne aducem aminte de acei trandafiri din plastic din vaza bunicii de acum 15-20 de ani, reactia este fundamentata. Afla 7 avantaje ale florilor artificiale in decorarea apartamentului.

Doar ca de atunci si pana azi au trecut decenii de inovatie in tehnologie si materiale si azi, plantele artificiale de ghiveci seamana extrem de mult la textura si colorit cu plantele naturale.

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou in Ansamblul Rezidential Cartierul Solar sau urmeaza sa te muti, e bine sa stii cateva din avantajele plantelor artificiale.

Fie ca vorbim de apartamente cu influente romantice, vintage sau shabby chic, detaliile cromatice si arhitectura unui living pot fi usor evidentiate cu ajutorul unor plante decorative de ghiveci artificiale.

Cele 7 motive din spatele plantelor artificiale de ghiveci

  1. Plantele artificiale sunt ,,All Season”. Altfel spus, ele sunt mereu inflorite si nu isi schimba coloritul in functie de anotimp.
  2. Nu sunt sensibile la frig sau la caldura excesiva.
  3. Sunt non-toxice pentru animalele de apartament. Exista flori artificiale din texturi asemanatoare bumbacului, colorate cu nuante derivate din amidon de porumb. Sa nu uitam ca florile naturale daca sunt rontaite sau atinse de caini sau pisici, multe dintre ele sunt necomestibile si uneori toxice si pot afecta sistemul digestiv al animalului dumneavoastra preferat.
  4. Florile artificiale nu provoacă alergii. Știm că în zilele noastre foarte multe alergii sunt provocate de polen sau intoleranța la anumite flori sau frunze. Din fericire, plantele artificiale sunt inodore. Doar daca asezi un odorizant parfumat in proximitatea lor ca sa creeze si efectul de parfum.
  5. Nu trebuie sa le astepti sa infloreasca pentru ca ele sunt inflorite 24/24 – 7 zile din sapte.
  6. Sunt obiecte decorative lifetime. Plantele de ghiveci artificiale nu se deterioreaza in timp si rezista zeci de ani ca si alte obiecte decorative.
  7. Sunt extrem de versatile. Nu e nevoie sa cureti tava de pamant sau apa atunci cand vrei sa le muti dintr-un loc in altul. In plus sunt mult mai usoare decat plantele naturale.

Unde se pot aseza plantele artificiale?

  1. Pe holul de la intrare

Poti incepe inca de la intrarea in apartament. Daca mobilierul de hol iti permite, le poti gasi un loc in aceasta zona. Daca alegi flori artificiale in buchet le poti aseza intr-o vaza simpla, pe comoda de la intrare.

  1. Living-ul – Piesa de rezistenta a oricarei locuinte

Un alt loc grozav din casa unde poti aseza flori artificiale este sufrageria sau zona de living. In functie de forma si tipul de design interior pe care il ai, poti opta pentru un aranjament cu flori artificiale  mai mare, mai opulent sau unul mai mic dar cu o culoare mai intensa.

Incearca sa accentuezi schema de culori a livingului prin flori. De exemplu, daca ai un living in culori neutre sau un living alb, atunci incearca  un aranjament cu flori artificiale in culoare piersica.

Cu siguranta ca vei gasi si alte locuri creative si interesante pentru florile artificiale din ghiveci. Alegerea iti apartine. Dar daca ai nevoie de o parere avizata de design interior, poti apela la specialistii din cadrul ansamblului rezidential Cartierul Solar.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar