Cateva idei pentru cei carora le place sa lucreze acasa

Cateva idei pentru cei carora le place sa lucreze acasa

Daca te-ai mutat sau urmeaza sa te muti intr-un apartament in Cartierul Solar, cu siguranta ca una dintre prioritati este amenajarea living-ului, locul unde iti vei aseza biroul in regim ,,home office”. Iata cateva idei pentru cei carora le place sa lucreze acasa.

Daca esti freelancer si obisnuiesti sa lucrezi noaptea, sau poate ca noaptea ai mai multa inspiratie pentru ceea ce lucrezi, e important sa stii ca ai nevoie de cel putin o lampa de birou la fel de competitiva ca tine.

Chiar daca o lampa nu este la fel de luminoasa ca o lustra nici nu ai nevoie de o putere atat de mare in conditiile in care lampa ofera un con de lumina concentrat pe o zona restransa. Deci daca in cazul becurilor LED vorbim de puteri care depasesc uzual 1000 de lumeni, in cazul lampilor de birou vorbim de 200 – 300 de lumeni in cele mai multe situatii. Pare un nivel luminos foarte scazut, insa este suficient pentru a imbunatati conditiile de iluminare in spatiul restrans al biroului.

Cum aleg o lampa de birou

Daca la inceput am vorbit putin despre capacitatea de iluminare, e timpul sa trecem in revista si alte atribute. De exemplu, daca ne gandim la montare, exista doua tipuri principale de lampi: cele cu clema de prindere de marginea blatului si cele cu baza fixa care poti fi amplasate oriunde pe o suprafata plata (birou, un teanc de carti, peste o cutie cu accesorii, stativ).

Desi sunt mai accesibile ca pret,  lampile cu clema de prindere au un mare dezavantaj. Te limiteaza atunci cand vrei sa alegi biroul pentru ca stabilitatea lor este direct influentata de grosimea blatului. In cazul birourilor de calculator moderne nu ar fi o problema, dar in cazul meselor vechi din lemn masiv s-ar putea sa intampini probleme.

In plus, in timp este foarte posibil ca arcul ce tensioneaza clema sa se slabeasca sau sa cedeze complet, moment in care lampa devine inutila, nemaiputand fi fixata pe birou. Prin urmare, cel mai bun model de lampa de birou e cel fix, care vine cu suport si design inclus. Pentru flexibilitate sporita exista insa lampi cu picior articulat format din mai multe segmente. Acestea au si abajur ce poate fi rotit in plan orizontal si inclinat in plan vertical. Cu un astfel de model este aproape imposibil sa nu gasesti o pozitie corecta pentru a ilumina fix zona dorita.

Cum aleg tehnologia de iluminare?

E bine sa alegi o lampa cu becuri LED. De ce? Aceasta tehnologie are avantajul unei durabilitati sporite. Intre 40 – 50.000 de ore de functionare sunt valori uzuale. Acestea nu se incalzesc si sunt mult mai economice.

Nu te-ai mutat inca in Cartierul Solar? Vezi detalii aici despre ansamblul nostru: Descriere Proiect.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar