Beneficiile unui stepper. Alege miscarea la tine acasa!

Beneficiile unui stepper. Alege miscarea la tine acasa!

Ai chef de miscare in noul apartament din Cartierul Solar? Poti sa optezi pentru un stepper

Beneficiile unui stepper. Miscare la tine acasa!

Indiferent dacă pasiunea ta sunt decorațiunile, dansul de societate, sporturile extreme sau pictura în aer liber, locuința ta are un cuvânt de spus când vine vorba de timpul și energia pe care le acorzi pasiunilor tale. Iar daca iubesti miscarea dar n-ai timp mereu sa alergi afara sau ajungi tarziu acasa, poti monta un stepper in living in noul apartament.

Stepperele sunt actionate de catre picioare, deci muschii antrenati de obicei sunt cei din partea inferioara a corpului, adica centura pelviana, coapsele, gambele, fesele si muschii abdominali. Din acest motiv este bine sa suplinesti exercitiile pentru stepper cu activitati care antreneaza si partea superioara a organismului.

Chiar daca stepperele nu sunt aparate complete pentru fitness, pretul atractiv, dimensiunile reduse si faptul ca iti permit sa faci si altceva in timp de faci miscare a dus la cresterea acestora in popularitate.

Specificatiile tehnice care trebuie urmarite

Greutatea maxima suportata – din pacate principalul motiv pentru care lumea se apuca de sport este pentru a slabi, nu pentru a se mentine in forma. Asta inseamna ca va trebui sa fii atent la greutatea maxima suportata de stepper. Nu m-as ingrijora daca aceasta este depasita cu cateva kilograme. Trebuie sa intelegi ca o masa mai mare va solicita mai mult articulatiile si imbinarile aparatului, crescand in timp riscul de defectare a acestuia.

Nivele de rezistenta. Pentru a creste sau scadea gradul de efort, multe steppere ofera optiunea de a regla nivelul de rezistenta al pedalierului. Astfel poti pasi mai greu sau mai usor atunci cand obosesti. Reglajul se face de obicei prin intermediul unui potentiometru care actioneaza direct asupra sistemului hidraulic ce sustine pedalele. Va trebui sa cobori de pe stepper de fiecare data cand ai nevoie sa ajustezi rezistenta.

Numarul de programe. Chiar daca majoritatea utilizatorilor folosesc aparatele de fitness pe modul „la liber”, pentru un antrenament eficient ar fi bine sa folosesti programele predefinite. Acestea te supun la un efort suficient de variat pentru a nu da ocazia organismului sa se obisnuiasca cu un anumit tip de exercitiu. Majoritatea stepperelor au programe predefinite. Ai posibilitatea de a selecta de obicei un interval de timp pentru durata sedintei si gradul de efort. Astfel se va ajusta rezistenta in mod dinamic pe toata durata antrenamentului, simuland astfel o coborare, o urcare de trepte.

Tipuri de mers. Chiar daca majoritatea modelelor de steppere sunt capabile doar de miscari sus-jos, exista si aparate care pot simula patinatul pe role. Ele pot fi folosite pentru a stimula interiorul si exteriorul coapselor, muschii abdominali si oblici. Cu cat este mai complexa miscarea pedalelor cu atat mai variate pot fi si antrenamentele.

Pedalele. Pe partea de siguranta in utilizare si confort cred ca pedalele joaca cel mai important rol. Fii atent deci ca aceastea sa foloseasca o suprafata antiderapanta pentru talpa piciorului. Aceasta trebuie sa fie cat mai generoasa pentru a nu pasi pe langa in timpul sesiunilor intense si de preferat cu sprijin lateral, adica o margine usor inaltata, de doar cativa centimetri care nu permite pantofului de sport sa alunece in afara pedalei. Riscul de accidentare se diminueaza semnificativ astfel.

Manere pentru suport. O problema des intalnita in cazul celor care nu fac sport in mod regulat este cat de greu este sa-ti mentii echilibrul in timpul diverselor exercitii mai mult sau mai putin complexe. Aceasta problema apare cu siguranta si in cazul stepperelor clasice. Producatorii insa au reusit sa rezolve aceasta problema. Au inclus manere verticale care se misca in tandem cu cele doua pedale.

Aparatul devine mai complex si mai greu de depozitat, dar si mai sigur. Alternativ exista steppere la care manerele sunt fixate pe un singur ax. Acesta poate fi reglat pe inaltime astfel incat sa poata fi adaptat la cat mai multe fizionomii.

Evident, decizia ramane la tine. In functie de buget si de design. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu reziential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar