Cum sa protejezi mobiliarul din balcon cu ajutorul unor huse.

Cum sa protejezi mobiliarul din balcon cu ajutorul unor huse.

Ti-ai luat mobilier pentru balcon? Cum sa-l protejezi mai mult cu ajutorul unor huse.

Stii deja ca apartamentele din cadrul Ansamblului Rezidential Cartierul Solar au balcoane de tip logje sau clasice. Dacă te-ai mutat recent într-un astfel de apartament, poti să-ti amenajezi o mini terasă în balcon. Si pentru asta ai nevoie, clar, si de mobilier. Daca vrei sa-l protejezi si sa-l pastrezi mai mult timp, pentru scaunele pe care le pui in balcon e bine sa folosesti huse.

Husele nu trebuie privite ca niste accesorii de lux sau care dau un alt vibe spatiului, multe modele nefiind mai atragatoare ca tapiteriile originale ale mobilierului din comert. Ele sunt un accesoriu util pentru a proteja scaunele originale sau pentru a masca urmele de uzura sau accidentele care au murdarit tapiteria din fabrica pana in punctul in care este imposibil de curatat.

Vei avea deci nevoie de huse daca ti s-a patat tapiseria originala atat de mult incat niciun serviciu de curatorie nu este capabil sa scoata urmele de mancare, parul de la animale sau petele. Cea mai rezonabila solutie din punct de vedere financiar este un nou set de huse.

De ce ai nevoie de huse pentru mobilierul tau din balcon?

Ca orice material textil, tapiteria originala a respectivului mobilier este si ea supusa uzurii normale, indiferent cat de atent esti sau cat de scumpa a fost la achizitie. Aspectul de nou va disparea destul de rapid, mai ales daca expui direct mobilierul la Soare.

La deteriorarea tapiteriei pot contribui nu doar uzura zilnica cauzata de frecatul cu imbracamintea ci si radiatiile UV, deci daca locuiesti intr-o zona foarte insorita vei simti efectele mai repede decat intr-un climat rece. Acestea incep cu decolorarea materialului si continua pana la intarire si crapare.

Apa este si ea un factor in uzura prematura a tapiteriei, deci daca uiti vreun geamul deschis la balconul lodje si incepe sau ploua sau sa ninga s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta cand te intorci. Mobilierul de balcon, fiind in contact cu exteriorul este mult mai sensibil.

Husele pentru mobilierul este o necesitate pentru posesorii de animale de companie ce lasa par si zgarie. Iar daca ai copii nici nu cred ca trebuie sa mai amintesc cat de neatenti pot fi sau cat de mult se pot murdari atunci cand se joaca. Copii sunt copii si nu ai ce sa le faci, deci mai simplu este sa previi decat sa cureti ulterior.

Trebuie spus de la bun inceput ca materialul textil folosit intr-o tapiterie de pentru mobilier este mai rezistent decat cel folosit in domeniul fashion, dar nu exista fibre indestructibile. In cazul tapiteriilor din piele acestea se crapa rapid daca nu ai grija de ele. In functie de cat de buna este pielea, capata fie un aspect imbatranit. Este posibil sa se distruga. Astfel incep sa se desprinda bucati de pe suportul textil in cazul modelelor de piele ecologica.

Ce huse alegi pentru mobilierul de balcon?

In niciun caz nu alege huse de culori deschise, in niciun caz alb sau crem deschis. Se vor pata foarte repede. Vor capata un aspect incarcat de la praf si de la alte lucruri din atmosfera si nu numai. Alege culori care rezista de la orange inchis, verde inchis sau alte nuante care rezista la praf.

Nu opta pentru huse din piele sintetica. Acestea se crapa foarte usor la diferentele de temperatura dintre zi si noapte si isi schimba structura daca Soarele arde prea tare.  Cauta huse de mobilier din material textil, din principiu sa fie bumbac sau derivat.

Pana la urma alegerea o vei face in functie de buget. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar