Afla si tu care sunt si cum arata cele mai inovative materiale in amenajarile interioare

Afla si tu care sunt si cum arata cele mai inovative materiale in amenajarile interioare

Cele mai inovative materiale in amenajarile interioare

Daca ai ales sa te muti intr-un apartament din cadrul Cartierului Solar, inseamna ca esti deschis spre inovatie, spre noi, spre cele mai interesante descoperiri in materie de arhitectura si design interior. Iata cele mai inovative materiale in amenajarile interioare.

De ce spun aceste lucruri? Care e premisa? Este simplu. In primul rand, apartamentul pe care l-ai ales face parte dintr-un complex de apartamente care sunt alimentate cu curent electric cu ajutorul unor panouri fotovoltaice.

Asta inseamna ca Soarele plateste pentru tine iar facturile tale la intretinere vor fi mult mai mici. Mai mult decat atat, toate apartamentele din Ansamblul Rezidential Cartierul Solar sunt dotate cu centrale de condensare.

Aceste centrale au un randament cu pana la 30% mai mare decat centralele obisnuite. Asta inseamna ca vei folosi mai putin gaz dar te vei bucura de un confort termic sporit. Si daca tot am vorbit de inovatie si tehnologii inovatoare, daca tot ti-ai cumparat un apartament, e timpul sa ti-l mobilezi cat mai creativ.

Ce inseamna materialele inovatoare ?

Materialele inovatoare şi inteligente intră tot mai mult în sfera designului de interior. In ultimii ani au inceput sa fie folosite nu doar in design-ul industrial de interior sau in zona office ci aceste solutii au fost adaptate si pentru consumatorii casnici. Aceste materiale prezinta proprietati speciale. Materia prima pentru obiectele de mobilier multifunctionale din casa ta, provine din surse flexibile si sustenabile.

Practic, in ultimul timp a existat o concentrare a tuturor eforturilor ingineresti pentru a produce materiale cu un impact cat mai mic la mediul inconjurator. O inovatie in acest sens este oferita de tehnologia 3D si de capacitatea de a crea materiale de constructie cu ajutorul unei imprimante performante.

Sa nu uitam ca in tari precum China sau Japonia s-au construit vile si blocuri din materiale printate 3D intr-un timp record. De ce sunt atat de interesante aceste materiale compozite? Pentru ca, spre deosebire de procesele clasice de prelucrare in cadrul lemnului, sa zicem unde intervin procesele de frezare, strunjire si gaurire, in cadrul materialelor printate aceste procese nu mai au loc pentru ca materialele sunt redate conform unui plan extrem de bine pus la punct. Ele vin montate asa cum montezi piesele de LEGO sau Tetris. Nu mai este nevoie de alte operatiuni.

Concret, pot fi implementate chiar şi cele mai complexe componente geometrice, cu structuri cu cavitati interne, care nu pot fi realizate in alt mod.

CORIANUL – o inovatie care merita atentia ta

Corianul este un material inovator. A intrat deja de mult timp in amenajarile interioare, atat prin intermediul suprafetelor speciale, cat si al mobilierului de bucatarie si baie. Este un material extrem de flexibil si hidrofob. Rezista foarte bine in timp si nu interactioneaza cu apa.

Skin-ul, o inovatie cu vibratie

Skin-ul sau ardezia flexibila, este un material recomandat pentru suprafete atipice, neregulate. Solutia poate fi folosita ca finisaj in orice zona creativa a casei si poate imbraca diferite obiecte de mobilier. Marele avantaj al materialelor ca Skin şi Corian este ca pot sta la baza realizarii unor volume si suprafeţe curbe.

Alegerea iti apartine. Important este sa te informezi.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar