Cum alegi cea mai buna chiuveta de bucatarie

Cum alegi cea mai buna chiuveta de bucatarie

Cum alegi cea mai buna chiuveta de bucatarie intr-un apartament nemobilat

Chiar daca ai reusit deja sa te muti intr-un apartament nou in complexul rezidential Cartierul Solar sau urmeaza sa faci acest pas in scurt timp, trebuie sa stii de la inceput cateva idei extrem de utile pentru amenajarile interioare viitoare. Iata cum alegi cea mai buna chiuveta de bucatarie intr-un apartament nou.

In primul rand, trebuie sa te gandesti la un lucru important atunci cand vine vorba de bucatarie. Acesta este anume chiuveta de bucatarie. Desi pare doar un element pe langa celelalte electrocasnice sau alte obiecte precum – hota, aragaz, frigider, combina frigorifica si alte ustensile, chiuveta din bucatarie e mai importanta decat ai putea crede.

Potrivit studiilor unor specialisti britanici, peste 78% din activitatea desfasurata in bucatarie are legatura cu amplasarea chiuvetei sau cu activitatile conexe din jurul ei. Mai mult decat atat, sa nu uitam ca in jurul chiuvetei incep activitatile primare atunci cand vine vorba de gatit ,,fine dining” acasa. Orice vrei sa gatesti, pui la cuptor, salata de legume, fructe confiate, totul incepe cu spalarea si curatarea ingredientelor. La final, lucrurile se intorc inapoi la chiuveta, pentru ca urmeaza apoi spalarea vaselor.

Chiar daca detii o masina de spalat vase, partea de pregatirea a alimentelor, spalarea unor produse sau alte activitati solicita prezenta unei chiuvete cel putin simple, daca nu dublata.

Cum alegi cea mai buna chiuveta?

Cand vine vorba de amenajari interioare si chiuvete, pe piata exista o varietate impresionanta de modele si tipuri de materiale din care poate fi confectionata o chiuveta.  Sticla tratata, quartz, aliaj metalic sau chiar lemn rezistent la umezeala sunt doar cateva exemple. Aceasta poate fi chiar din piatra, marmura sau granit, portelan sau PVC.

Si atunci, cum alegi? Ideea e simpla. Ca o chiuveta sa fie considerata eficienta, trebuie sa ai in vedere cel putin trei criterii. Acestea sunt: calitatea materialului  funcționalitatea și aspectul. În cazul unei chiuvete de bucătărie, cele mai utilizate materiale sunt inoxul (oțelul inoxidabil), granitul, compozitul, acrilul și sticla.

De ce sa alegi o chiuveta din inox

Daca ai o familie numeroasa si esti o persoana care iubeste sa gateasca, ar fi bine sa te orientezi catre o chiuveta din inox. Chiuvetele din inox sunt extrem de durabile in timp, nu se oxideaza si sunt usor de intretinut. Se pot sterge extrem de usor cu ajutorul unei carpe inmuiate in otet. Bicarbonatul de sodiu este perfect atunci cand apar depuneri de piatra sau calcar. Exista si cateva dezavantaje. Petele de calcar se vad foarte usor si trebuie curatata mai des. Mai mult decat atat, daca alegi o chiuveta de inox trebuie sa ai grija de grosimea ei pentru ca in timp se poate zgaria. De asmenea se poate deforma daca obisnuiesti sa lasi multe vase in chiuveta.

Daca ai nevoie de ajutor te poti adresa colaboratorilor Cartierului Solar, care au experinta in amenajari interioare. Multa inspiratie si te asteptam sa ne vizitezi daca inca nu ai luat o decizie in aceasta privinta.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar