Adu-ti pasiunea pentru vinuri in noul tau apartament!

Adu-ti pasiunea pentru vinuri in noul tau apartament!

Ti-ai cumparat apartament si esti pasionat de vinuri? Trebuie sa ai in casa o vitrina speciala pentru cupaje si monosepaje

Daca ti-ai luat un apartament in Ansamblul Rezidential Cartierul Solar, inseamna ca deja iubesti apusurile si rasariturile. Si pentru ca un apus sau un rasarit merita alaturat cu un preparat ceva fine dining si un pahar de vin, daca te atrag vinurile si esti pasionat de monosepaje sau cupaje, inseamna ca ai nevoie in living sau in bucatarie de un racitor de vinuri.

Adu-ti pasiunea pentru vinuri in noul tau apartament!

Ce inseamna un racitor de vinuri?

Un racitor de vinuri este din punct de vedere constructiv un frigider clasic cu compresor dotat cu usa de sticla transparenta sau semitransparenta si cateva functii si accesorii menite depozitarii sticlelor de vin pe termen lung.

Preturile variaza foarte mult, in functie de capacitatea de sticle de vin si dotarile specializate, insa vei gasi si modele mai accesibile, care pornesc de la preturi ceva mai mici ca cele platite in mod normal pentru un frigider.

La ce temperatura si umiditate trebuie pastrat vinul?

O sticla de vin depozitata necorespunzator are toate sansele sa dezvolte arome nedorite. Depozitarea la o temperatura constanta scazuta, fara fluctuatii de-a lungul anului va permite vinului sa se dezvolte in continuare, sa imbatraneasca corespunzator pana in clipa in care decizi ca a venit momentul sa-l deschizi. Expertii sustina ca temperatura ideala pentru depozitarea vinului, de orice soi, este intervalul 13-15 grade Celsius.

Pe langa acest aspect, un racitor bun de vinuri asigura o fluctuatie de temperatura de maxim 5 grade pe tot timpul anului si poate

mentine un nivel de umiditate intre 60 si 80%. Umiditatea mai mica de 60% incurajeaza evaporarea vinului, iar peste 80% poate duce la formarea mucegaiului.

Trebuie stiut de asemenea ca lumina puternica duce la aparitia de arome nedorite, asa ca ai nevoie de un racitor extrem de bine calibrat din punct de vedere al luminozitatii.

La ce temperatura trebuie servit vinul?

Soiurile de struguri sunt extrem de variate, fiecare cu un buchet distinctiv, aroma si gust diferit de alte soiuri, deci este si normal ca varietatea vinurilor sa fie pur si simplu coplesitoare pentru un neinitiat. Asta inseamna ca si temperatura de servire recomandata difera de la sticla la sticla.

Din fericire, pe multe sticle de vin este inscriptionata temperatura ideala de servire, insa daca acest lucru lipseste trebuie sa stii cateva aspecte.

Vinurile albe au intervalul de servire intre 7 – 10 grade Celsius. Temperaturile prea scazute mascheaza aroma si gustul, iar vinul pare simplu. Vinul alb servit prea cald isi pierde structura.

Vinurile rosii au un interval de servire  intre 10 – 18 grade, in functie de soiul strugurilor. Vinul rosu servit prea rece isi pierde din aroma si gust, predominand aciditatea si gusul taninului. Cand este servit prea cald predomina gustul de alcool si vinul pare ca nu mai are viata.

Pana la urma, la vinuri ca si in alte spete, e important gustul. Alegerile iti apartin in totalitate.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar