6 idei care te vor ajuta să alegi cea mai bună ușă de exterior pentru locuința ta

6 idei care te vor ajuta să alegi cea mai bună ușă de exterior pentru locuința ta

6 idei care te vor ajuta să alegi cea mai bună ușă de exterior pentru locuința ta

Problema asigurării locuinței împotriva infractorilor sau a altor delicvenți pleacă de la ușa de la intrare. Dacă ușa e destul de solidă aceasta poate descuraja orice tentativă de efracție.

  1. Cum alegi ușa dacă locuiești într-un bloc de garsoniere

Dacă locuiești într-un bloc unde toate apartamentele sunt nedecomandate și ai mai mulți vecini pe același etaj, e suficient să alegi o ușă cu grad mediu de securitate. De exemplu, o ușă din aliaj metalic sau lemn masiv și ială suplimentară este ok.

Acest model de ușă se recomandă doar dacă apartamentul se află la un etaj intermediar mai mare ca doi. Dacă în schimb, locuința se află la parter, e important ca ușa pe care o alegi să vină cu măsuri suplimentare de siguranță, inclusiv un sistem de alarmă digital conectat la o aplicație de mobil dedicată.

  1. Cum alegi ușa dacă locuiești într-un bloc cu multe etaje și puține apartamente pe palier

Dacă stai într-un bloc cu cel puțin 7 etaje, iar apartamentele sunt de două sau trei camere decomandate, se recomandă ca ușa să fie foarte bine securizată, fie dintr-un aliaj mai dur pe bază de oțel sau titan, fie dintr-un lemn foarte dur ranforsat metalic.

Și aceste uși pot fi sparte dar pentru asta este nevoie de o bormașină electrică cu amperaj mare și pentru o astfel de sculă este nevoie de curent continuu de cel puțin 230 de V.

În plus, ca să pui în funcțiune o astfel de piesă ești nevoit să faci foarte mult zgomot și asta poate alerta vecinii.

  1. Ce piese suplimentare sunt necesare atunci când alegi o ușă cu sistem de închidere multipunct

Dacă alegi o ușă de exterior din feronerie metalică sau alt material, și optezi pentru un model cu sistem de închidere multipunct îngropat în ușă, trebuie să știi că ai nevoie și de o yală suplimentară pentru momentele când sistemul se defectează ca sa poți folosi ușa în continuare.

  1. Ce materiale se recomandă pentru piesele din interiorul unei uși

Dacă vrem să alegem uși cu un grad ridicat de protecție, e important ca materialele pieselor din interior să fie configurate din oțel sau alte aliaje rezistente. Cele mai importante piese rămân butucul (cilindrul care culisează atunci când folosim cheia) și broasca.

  1. Ce șuruburi aleg pentru ușa de exterior

Toate șuruburile de prindere ale mânerelor dar și a celorlalte componente din cadrul ușii trebuie să fie multiplu de 8 și să fie șuruburi din oțel inoxidabil cu o lungime de înfiletare mare.

  1. Când se recomandă montajul cu ciment

Dacă locuiești într-un duplex sau într-o vilă, dincolo de sistemul de supraveghere, e important să alegi o ușă cu montaj de ciment. Aceasta pentru că umplerea tocurilor cu beton oprește intrarea prin efracție cu ajutorul unor elemente rudimentare precum răngile.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar