Ușile glisante – o soluție pentru a avea mai mult spațiu în apartament?

Ușile glisante – o soluție pentru a avea mai mult spațiu în apartament?

 

În ultimii ani s-au dezvoltat diverse trenduri în București, în rândul locatarilor din blocurile construite în anii 80-90. Unul dintre acestea îl reprezintă adoptarea unui sistem de uși glisante.  Mai exact, pentru a optimiza spațiul, unii proprietari de apartamente cu 2-3 camere au ales să înlocuiască ușile obișnuite cu uși glisante. Aceste uși facilitează trecerea dintr-o cameră în alta și creează impresia de spațiu. În cazul unor locuințe precum cele din ansamblul rezidențial Cartierul Solar, această nevoie nu există.  Apartamentele disponibile în blocurile Soare, Luna sau Uranus sunt optimizate după cele mai înalte standarde de confort. Aici vorbim deja de o calitate superioară a lucrărilor, de o arhitectură modernă și de finisaje de calitate.

Sunt ușile glisante o soluție pentru a avea mai mult spațiu în apartament?

Nevoia de a modifica spațierea în apartament

Ușile glisante sunt cea mai bună alegere atunci când proprietarii consideră că spațierea și compartimentarea din apartament au nevoie de îmbunătățiri. De altfel, această nevoie nu apare doar în cazul apartamentelor construite înainte de 1989. Apare chiar și în cazul apartamentelor din imobile mai noi, însă care nu au fost proiectate să aibă o structura practică și funcțională. Dacă vă aflați într-o astfel de situație și încă nu luați în considerare ideea de a investi într-o locuință nouă, modernă, structurată după nevoile și dorințele dumneavoastră, iată ce trebuie să luați în considerare înainte de a monta sisteme de uși glisante în propria locuință.

Verificarea tavanului

În cazul tavanului este bine sa analizați atent denivelările. Uneori, acestea nu se observă cu ochiul liber. Mai ales dacă tavanul este înalt. Așadar este indicat să îl măsurați cu o riglă sau cu un obiect drept pentru a observa dacă există sau nu aceste imperfecțiuni. Cel mai adesea, aceste tipuri de probleme se găsesc la apartamentele vechi unde proiectele nu erau respectate întocmai.

Este bine de știut ca, în cazul în care o ușa glisantă este montată pe un tavan imperfect, odată ce șina a fost instalată se vor observa denivelarile mult mai bine ca înainte. Cu alte cuvinte, se va accentua aspectul unduit și inestetic.

Pe e alta parte, această problemă dispare în cazul locuințelor noi finisate cu atenție la detalii, cum sunt apartamentele din complexul rezidențial Cartierul Solar din București.

2 sisteme diferite de prindere a șinelor

Usile glisante pot fi montate fie cu sina pe tavan, fie cu galerie cu prindere in perete. In primul caz, este nevoie sa placati tavanul cu rigips sau polistiren. Pe de alta parte, cea de-a doua metoda este recomandată mai ales dacă în planul amenajării este prevazută perdea cu galerie, întrucat șina pe tavan s-ar putea desprinde în această situație.

Având în vedere aspectele menționate anterior, dacă vă doriți mai mult spațiu iî apartament sau o compartimentare mai potrivită a camerelor, vă recomandăm să luați în considerare o investiție într-un apartament nou și modern, pentru a dispune de tot confortul de care aveți nevoie.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar