Trucuri de design interior pentru iubitorii de artă
Dacă ai o pasiune pentru pictură, poezie, muzică sau pentru artă în general, poți integra aceste pasiuni în designul locuinței tale. Nu numai că interiorul apartamentului tău va deveni mai creativ și impresionant pentru oaspeți, dar te vei simți și tu ca casă întru totul, pentru că acasă e locul unde fiecare colț ar trebui să reflecte personalitatea ta. Și dacă un pian e mai ușor de asortat cu restul mobilierului, o pictură modernă, plină de culoare, ar putea fi o provocare chiar și pentru cel mai priceput critic de artă.
Repetă liniile din pictură
Imaginează-ți o pictură cu forma vagă a corpului unei femei, surprinsă din penumbră. E destul de ușor de intuit faptul că o astfel de pictură va fi pusă în valoare de o vază rotunjită sau ondulată. Mai ales una care să imite formele feminine. La fel de bine poți opta pentru o pictură cu linii drepte, geometrice. Pictura să fie susținută estetic de o canapea cu unghiuri drepte.
Folosește culorile pentru a pune în evidență arta
De regulă, e de preferat ca o pictură care nu conține foarte multe culori să se afle într-o încăpere cu alte elemente cromatice din aceeași gamă. Spre exemplu, poți avea un tablou în culorile toamnei doar într-o cameră care conține cel puțin un element maro, portocaliu sau arămiu. Poate fi o pernă, draperia, o parte din covor sau chiar mobilierul din lemn masiv. Totodată, în locul tabloului putem vorbi de o sculptură interesantă de culoare neagră. Va arăta foarte bine într-o cameră luminoasă, care să conțină cel puțin un element de culoare neagră sau gri închis. Blatul de la bucătărie poate fi acel element. Sau poate fi un scaun, conturul covorului, modelul de pe draperie sau de pe tapet.
Uneori e mai bine să lași arta să vorbească
Dacă elementul artistic pe care l-ai ales e foarte complex din punct de vedere al formei sau are foarte multe culori și detalii care te îmbie să le observi îndeaproape, înseamnă că te afli în fața elementului central al camerei. In acest caz este indicat să nu ții cont de sfaturile de mai sus. In acest caz nu se mai aplică. Poți lăsa opera de artă să vorbească de la sine și „să-și facă numărul”.
Cum poți face asta? Nimic mai simplu. Ai grijă ca mobilierul, covorul, tapetul, draperiile și corpurile de iluminat să fie cât mai simple cu putință. Acestea trebuie să aibă culori neutre cum ar fi bej, maro, gri sau negru și să nu atragă privirea prin jocurile de lumini. Important este să nu fi copleșit de forme și culori multiple, venite din diverse direcții. E bine să fie atras magnetic de opera de artă, ca într-un muzeu cu așezare perfectă.
Importanța stilului
Pe lângă aceste trucuri, este important să ții cont de stilul și perioada în care a fost concepută opera de artă. Poți alege un stil aparent haotic pentru întreaga încăpere, cu elemente din diferite perioade și stiluri artistice. De asemenea, poți opta pentru un stil în exclusivitate renascentisc, modern sau minimalist. Evidet, în funcție de preferințe și de personalitatea ta. Nu în ultimul rând, nu uita să ne faci o vizită în complexul rezidențial Cartierul Solar. Aici vei găsi apartamente care îți vor activa imaginația și te vor ajuta să te hotărăști asupra designului căminului tău.