Top 5 beneficii ale deținerii unui animal de companie asupra sănătății

Top 5 beneficii ale deținerii unui animal de companie asupra sănătății

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a animalelor de companie. Și cum știm că mulți dintre dumneavoastră dețin cel puțin unul am adunat un top al beneficiilor pe care animalele de companie îl au asupra noastră.

Când vorbim despre deținerea animalelor de companie există o serie de beneficii dovedite pentru sănătate. Vorbim inclusiv de îmbunătățiri fizice, mentale și emoționale. Începând de la îmbunătățirea abilităților sociale la scăderea riscului de infarct al unei persoane. Studii efectuate în cadrul unor universități de prestigiu din lume au demonstrat științific aceste beneficii.

Top 5 beneficii ale deținerii unui animal de companie asupra sănătății

  1. Medicul pediatru, James E. Gern de la Universitatea din Wisconsin-Madison, a efectuat o serie de studii care demonstrează că deținerea unui animal de companie în casă poate reduce probabilitatea unui copil de a dezvolta alergii asociate cu până la 33%.
  2. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor și Institutul National de Sanatate din SUA au efectuat ambele studii legate de inimă asupra persoanelor care au animale de companie. Constatările au arătat că proprietarii de animale de companie prezintă scăderea tensiunii arteriale, nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Toate acestea pot minimiza riscul de a avea un atac de cord pe drum. Chiar și pentru cei care au suferit deja un atac de cord există beneficii. Cercetarea arată că pacienții cu un câine sau o pisică tind să aibă rate de recuperare mai bune. Aceste beneficii sunt considerate a fi legate de tendința animalelor de a ajuta la reducerea sau cel puțin la controlul nivelului de stres general al proprietarilor.
  3. Mai mult de 2.000 de adulți, au constatat pe cont propriu că mersul la plimbare alături de aceștia scad șansele de a devenii obezi.
  4. Nu numai că oferă iubire necondiționată, dar și ei pot da proprietarilor un scop. Este un fapt crucial pentru cei care se simt la limita puterilor, sau chiar în pragul depresiei. Doar mângâind un câine sau o pisică, corpul este stimulat să producă un hormon care produce o stare de bine. De asemnea scade nivelul hormonului de stres.

Beneficiile animalelor de companie și legea

Aceste benficii nu trebuiesc privite ca ceva ce ni se cuvine fară a da nimic înapoi.

Majoritatea dintre noi am avut la un moment dat animal de companie. Cu toate acestea nu toți cunoastem obligațiile pe care le avem față de acestea. Ca urmare, legislația romaneasca s-a dezvoltat destul de mult în acest domeniu. Punerea în alicare rămâne totusi în mâinile fiecăruia.

O hotărâre din 2003 privind normele metodologice pentru organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari aduce în discuţie această chestiune, la Capitolul 4. „Proprietarii care deţin animale în apartament sau în spaţiul cu altă destinaţie decât cea de locuinţă nu pot lăsa în libertate ori fără supraveghere animalele care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”.

Legea stipulează că orice persoană care deține un animal de companie sau care are grijă de un animal de companie trebuie să fie responsabil de sănătatea și bunăstarea acestuia. Aceștia trebuie să-i asigure toate condițiile, îngrijirile și atenția, ținând cont de nevoile etologice, în funcție de specie și rasă.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar