Tips and tricks pentru activitati recreative alaturi de copilul tau 

Tips and tricks pentru activitati recreative alaturi de copilul tau 

Tips and tricks pentru activitati recreative alaturi de copilul tau 

Te-ai mutat in Cartierul Solar?  Stii ca urmeaza sa vina un copil in familia ta si nu stii ce se faci cu timpul tau in care stai acasa? Poti sa alegi quiling-ului. Afla cateva Tips and tricks pentru activitati recreative alaturi de copilul tau

Ce inseamna quilling? Cum se foloseste acul de quilling?

Quilling ste o forma de arta in care utilizezi benzi colorate de hartie subtiri. Aceste benzi de hartie se ruleaza in diferite forme (inimioare, flori, peisje, etc). Se lipesc intre ele pentru a putea genera orice model. De la papusi la personaje de desene animate, de la tancuri la avioane, de la barci la blocuri.

De unde provine aceasta arta ?

Acest mestesug provine din Egiptul Antic, insa pe atunci nu se putea vorbi de rularea hartiei cum se procedeaza in ziua de azi, ci mai degraba de papirus. Azi pentru quilling se folosesc benzi de hartie colorata, un ac de quilling, lipici incolor lichid, sablon cu gauri de diferite marimi, foarfeca si alte elemente.

Cum se foloseste acul de quilling?

Quilling-ul, folosit ca hobby de oameni din întrega lume, reprezintă arta de a rula hârtia. Cel mai probabil această tehnică a fost la început arta de a modela fire de metale prețioase. Lucrată din hârtie, aceasta a devenit mai puțin costisitoare și astfel mult mai disponibilă pasionaților.

Se crede că această tehnică datează din secolul al XVI-lea, iar tablourile găsite, făcute de călugărițe franceze și italiene, întăresc această supoziție. Ele au folosit bucăți de hârtie tăiată din paginile cărților bisericești, folosite pentru a decora și a înfrumuseța artefactele religioase. Cele mai multe lucrări de Quilling din diferite muzee datează din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Istoria acestei arte este strâns legată de istoria hârtiei, acesta fiind materialul de bază în Quilling. Pentru că materialul folosit este foarte fragil, în muzee nu s-au păstrat decât unele lucrări care datează din anii 1700 – 1800.

Artă decorativă practicată de doamnele din înalta societate ca hobby, acest meșteșug nu era accesibil, în trecut, clasei muncitoare. Însă, mai târziu, a fost extinsă, confecționându-se din ce în ce mai multe produse prin această tehnică. Astfel pot fi decorate tablouri, felicitări, rame foto, cutii de bijuterii, suporturi pentru lumânări, tăvi și alte obiecte.

Instrumente necesare pentru quilling

In Romania, instrumentele necesare pentru practicarea quilling-ului, se gasesc in magazinele de hobby, specializate sau pot fi comandate de pe internet. Seturile de quilling contin benzi de hartie, ace si pensete speciale pentru rularea hartiei si liniarul cu cele 7 cerculete de dimensiuni diferite care ne ajuta sa facem mai multe forme de aceeasi marime.

Forme sau modele de baza in quilling

Principalele forme in quilling sunt reprezentate de: cerc strans, cerc lejer, lacrima, petala, ochi, marchiza, semiluna, patrat, triunghi, dreptunghi, semicerc, scut, lalea, rulou, sul, inima, forma v, forma s, forma c, etc. Pornind de la acestea se pot realiza adevarate opere de arta.

Cartierul Solar îți oferă toate beneficiile de care ai nevoie. Aici te poți bucura de peste 14.000 mp de zonă verde. Poti sa ne contactezi daca vrei sa ne faci o vizita!

*poza este de aici : https://bit.ly/2VmXRzK


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar