Te-ai mutat in Cartierul Solar? Alege cel mai bun covor.

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Alege cel mai bun covor.

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Alege cel mai bun covor

Daca ai ales sa te muti intr-un apartament in cadrul Cartierului Solar si iti place sa simti sub picioare confortul pe care ti-l ofera un covor, atunci poti sa te gandesti la un design in asa fel incat sa se integreze perfectul in restul de obiecte din apartament.

Cum alegi cel mai bun covor pentru casa ta?

Este esential sa alegi covorul in functie de zona in care va fi asezat. Acesta este un criteriu de selectie foarte important. Daca uneori mai poti utiliza un covor pentru living si in dormitor, nu poti face acelasi lucru in camera copilului, hol sau baie. Fiecare zona din casa necesita un anumit tip de covor, in functie de spatiu, trafic, design, nevoi, etc.

Covor pentru living

Camera de zi este elementul central al casei. Este zona cea mai expusa vizitatorilor si de aceea de cele mai multe ori ne concentram atentia pe designul acestei camere. Este cea mai complexa camera din punct de vedere estetic si de aceea alegerea covorului trebuie sa fie pe masura. Spre deosebire de covorul pentru dormitor, covorul pentru living presupune o atentie deosebita, astfel incat sa fie in armonie cu elementele din camera.

De asemenea, fata de dormitor, living-ul este mult mai tranzitat si din acest motiv ar trebui sa alegi un covor bun calitativ, rezistent la utilizari frecvente, din materiale care sa reziste la frecari si curatari dese.

Covor pentru dormitor

De obicei covorul pentru dormitor este mult mai simplu in design fata de covorul pentru living. Il poti alege in culori si nuante mai pale si calde pentru a transmite caldura si liniste in camera. Acesta trebuie ales si in functie de textura deoarece este placut sa te dai jos din pat dimineata si sa cobori pe un covor pufos si calduros.

Covor pentru camera copil

Cand ne imaginam camera copilului vedem o camera plina de jucarii ce troneaza pe jos, diverse creioane de colorat, intr-un cuvant multe activitati desfasurate pe covor. De aceea un covorul bun pentru camera copilului trebuie sa faca fata acestor provocari. Cel mai bun covor pentru camera copilului este unul tip mocheta sau unul cu fire scurte, cu mult elemente grafice, de preferat din desenele preferate, elemente ale naturii sau jocuri interactive care sa ii incite creativitatea. Evita sa alegi un covor in nuanate de alb pentru ca il vei curata greu. Este de preferat nunate de verde, alastru, galben, rosu. Un covor prea gros sau pufos va strange mizeria usor si il vei curata greu.

Covor pentru hol

Covoarele pentru hol sunt cele mai supuse la trafic. Sunt alese in primul rand in functie de rezistenta la uzura si usurinta cu care se curata. Holul fiind o zona des tranzitata, exista intotdeauna riscul sa patezi sau sa murdaresti covorul. Din acest motiv este bine sa il alegi de dimensiuni mai mici, in culori si nuante mai inchise, din fibre scurte si de preferat din lana.

Covor pentru baie

Ca sa fim mai precisi, covorase pentru baie. Acestea sunt poate cele mai diferite fata de celelalte covoare. Stau intr-o arie umeda si sunt des supuse mucegaiului. Astfel acestea trebuie confectionate din materialele potrivite. Cele mai uzuale si usor de intretinut sunt cele confectionate dintr-un burete care rezista foarte bine la umiditate si se curata usor, insa nu sunt cele mai elegante. In cazul in care alegi varianta eleganta a covoarelor pentru baie, trebuie sa te asiguri ca pe spatele lor au un strat protector care sa ii ofere aderenta si sa le creasca rezistenta la umiditate. In plus trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente, cu proprietati antialergice si antibacteriene. Bambusul este un material recomandat pentru covorasele din baie.

Pana la urma, alegerea finala va apartine. Dar daca vreti sa intrati in posesia unui apartament, atunci puteti sa prindeti promotia oferita de Cartierul Solar. Detalii aici: https://cartierulsolar.ro/doua-case-in-trei-pasi-simpli/


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar