Te-ai mutat in Cartierul Solar? Afla cum poti valorifica spatiul verde

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Afla cum poti valorifica spatiul verde

Te-ai mutat in Cartierul Solar? Afla cum poti valorifica spatiul verde

In ansamblul rezidential Cartierul Solar exista suficiente zone de distractie si agrement in aer liber. Daca nu vrei sa achizitionezi o bicicleta pentru copilul sau copiii tai, poti opta pentru o trotineta.

Cum alegi cea mai buna trotineta pentru copii?

Trotinetele pentru copii sunt printre cele mai simple vehicule pentru copii si care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile prin joc in aer liber. Cum exista multe modele de trotinete pe piata tu trebuie sa faci diferenta intre o trotineta de calitate si o trotineta care reprezinta un risc pentru siguranta copilului tau.

Pentru a alege cea mai buna trotineta pentru copii, trebuie sa ai in vedere cateva criterii esentiale.

Varsta copilului

Trotinete pentru copii cu varsta intre 1 si 3 ani. Cele mai recomandate trotinete pentru aceasta varsta sunt trotinetele cu 3 sau 4 roti. Pentru o mai buna stabilitate si o siguranta mai mare pentru copilul tau alege o trotineta pentru copii cu 2 roti in fata si 1 roata in spate.

De asemenea, daca vrei sa scapi de grija achizitionarii unei noi trotineta odata cu cresterea celui mic sau daca vrei sa ai atat o trotineta cat si o bicicleta sau scuter, cel mai bine este sa cumperi o trotineta evolutiva sau o trotineta multifunctionala. Astfel vei putea utiliza trotineta in mai multe etape din viata copilului tau. Acest tip de trotineta este prevazuta cu mai multe accesorii. De exemplu,  scaun pentru a fi utilizat atunci cand copilul este mic. Accesoriile le poti atasa/ detasa in functie de varsta copilului tau, si de functionlitate: scuter, bicicleta, trotineta.

Trotinete pentru copii cu varsta intre 3 si 5 ani. Daca deja ai ales trotineta evolutiva sau o trotineta multifunctionala poti rasufla usurat pentru ca acest tip de trotineta acopera si aceasta categorie de varsta. Insa, daca nu ai ales o trotineta multifunctionala si trebuie sa achizitioneze o trotineta pentru o astfel de varsta, poti alege intre o trotineta cu 3 roti si una cu 2 roti, in functie de cat de bine merge micutul tau pe ea si de experientele anterioare.

Trotinete pentru copii cu varsta  peste 5 ani. De la aceasta varsta copilul tau se coordoneaza mult mai bine pe trotineta (cu conditia ca a mai mers inainte) si poti opta pentru o trotineta cu 2 roti, cu ghidon reglabil pe inaltime si cu platforma putin mai ingusta. Insa, daca nu a mai mers inainte pe trotineta poti alege pentru inceput o trotineta cu platforma putin mai lata.

Inaltimea si greutatea copilului

Inaltimea copilului – pentru a asigura o pozitie corporala corecta si pentru a regla trotineta pe parcurs ce copilul creste este indicat sa achizitionezi o trotineta care are ghidonul ajustabil pe inaltime.

Greutatea copilului – stiu ca am scris mai sus ca trotineta trebuie aleasa in functie de varsta copilului, insa exista si exceptii de la aceasta regula. De exemplu, poate exista un copil sportiv care este mai bine dezvoltat pentru varsta lui. De aceea este bine ca pe langa criteriul “varsta” sa iei in considerare si greutatea maxima recomandata pe care trotineta o poate sustine.

Manevrabilitatea trotinetei

Sistemul de virare – poate sa fie pe ghidon sau prin inclinarea corpului. Pentru copiii mici cel mai intalnit este sistemul de virare utilizand greutatea corpului (pentru ca este intuitiv si mai usor de folosit) iar cu cat cresc in varsta pot trece la sistemul pe ghidon.

Greutatea trotinetei – trebuie sa fie in functie de varsta copilului. O trotineta pentru copii pana in 2 ani trebuie sa fie foarte usoara iar cu cat varsta copilul creste si greutatea trotinetei va fi mai mare. Pentru adolescenti si adulti greutatea trotinetei poate ajunge pana la 10 -12 kg.

Plierea trotinetei – daca vrei o trotineta de calitate. O poti cara dupa tine fara probleme si sa incapa foarte usor in masina alege o trotineta care se pliaza.

Calitatea materialelor si componentelor

Materialul utilizat. Daca vrei ca trotineta copilului tau sa reziste cu brio la toate incercarile supuse si in acelasi timp sa fie sigura pentru copilul tau (sa nu se accidenteze) trebuie sa achizitionezi o trotineta din materiale de calitate, solide si rezistente. Evita plasticul. In general este utilizat la trotinetele pentru copiii foarte mici pentru ca sunt mai usoare.

Rotile trotinetei. In primul rand trebuie sa fie din materiale de calitate care sa reziste bine in timp. Cele mai utilizate materiale sunt siliconul si cauciucul pentru ca sunt rezistente si absorb mai bine socurile. De asemenea, mai trebuie sa ai in vedere si dimensiunea rotilor. Rotile subtiri sunt de preferat pentru trotinetele rapide, care prind foarte repede viteza. Rotile mai late sunt ideale pentru copiii mici pentru ca acestea ofera o mai buna stabilitate.

Platforma trotinetei. Atunci cand vorbim despre platforma trotinetei pentru copii trebuie sa avem in minte doua aspecte: suprafata platformei si dimensiunea. In primul rand platforma trotinetei trebuie sa fie rezistenta. Suprafata ei trebuie sa fie antiderapanta astfel incat sa eliminam riscul de alunecare si accidente. Suprafata exterioara nu trebuie sa fie lucioasa pentru ca astfel exista riscul de alunecare.

Indiferent de ceea ce alegi, importante sunt beneficiile sportului.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.

 


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar