Deja se simte primavara, caldura incepe sa isi faca simtita prezenta. In cateva saptamani lucrurile se vor ,,incinge” si mai tare. Pentru un plus de confort in apartament, dincolo de aparatele de aer conditionat exista si alte solutii inteligente pe piata.
Solutii pentru confortul tau, indiferent de gradele de afara.
Daca vorbim de costuri, un aparat de aer conditionat clasic de perete vine cu un cost de achizitie mare, de peste 1000 de lei, la care se adauga costul instalarii si cel lunar generat de consumul crescut de electricitate, asta inseamna ca poti sa ajungi lejer la inceput la un cost de 400-500 de euro, cu manopera inclusa.
Aparatele portabile – versatile si eficiente
Daca ai achizitionat un apartament cu doua camere in Cartierul Solar, inseamna ca poti sa ai un plus de confort cu un aparat portabil, acele sisteme care au gheata si care se topesc la caldura.
Cum functioneaza un racitor cu gheata?
Principiul de functionare al unui racitor cu gheata este similar cu cel al unui umidificator cu aer rece. Aerul din incapere este absorbit de un ventilator care trece curentul de aer peste un recipient cu apa rece sau printr-un filtru de tip fagure umezit in prealabil de o pompa de racire care preia apa din rezervorul aparatului.
Rezervorul este racit la randul lui folosind cuburi de gheata sau baterii ce trebuie periodic inghetate in congelator. Acestea sunt similare cu cele folosite la o lada frigorifica portabila. Aerul astfel racit pe cale naturala este pompat la loc in incapere. Pentru cei care au alergie la aerul conditionat s-ar putea ca un racitor de aer cu gheata sa fie o solutie mai buna.
Cat de eficient este un racitor de gheata?
Producatorii se lauda cu o scadere a temperaturii de pana la 10 grade Celsius fata de temperatura ambientala. In practica aceste valori sunt greu, daca nu imposibil de atins. Pe masura ce gheata se topeste apa se incalzeste pana aproape de temperatura camerei si efectul de aer rece dispare complet.
Nu doar atat, dar umiditatea ridicata pune o problema serioasa pentru ca aerul rece de la iesirea racitorului este mai umed decat cel de intrare, deci in timpul functionarii va creste umiditatea din locuinta si implicit senzatia de disconfort termic. Cu cat aerul din casa este mai uscat cu atat mai bine va functiona un racitor.
Din pacate aceste conditii ideale sunt cele care afecteaza eficienta unui racitor. Nu sunt multe congelatoare capabile sa raceasca vara bateriile de schimb sau sa faca cuburi de gheata pe cat de repede acestea se pot topi. Nu mai spun ca este destul de deranjant sa umpli recipientul cu apa al racitorului la fiecare 2-3 ore.
Totusi exista si avantaje. Un aparat portabil cu gheata consuma pana la maxim 100 W fata de 1000 W cat consuma un aparat de aer conditionat clasic. Decizia iti apartine pana la urma.
Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Specialistii nostri in design interior cu siguranta vor gasi cele mai bune solutii pentru amenajarea living-ului sau camerei unde vrei sa ai confortul termic dorit.
Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.