Esti pasionat de muzica? Afla deviceurile potrivite pentru un apartament

Esti pasionat de muzica? Afla deviceurile potrivite pentru un apartament

Esti pasionat de muzica?

Afla cum sa-ti alegi device-ul perfect daca te-ai mutat intr-un apartament nou

Daca te-ai mutat intr-un apartament nou din Cartierul Solar si ti-ai ales un imobil cu balcon obisnuit sau tip lodje, acum urmeaza sa-ti dai frau liber creativitatii si sa-ti pui pasiunile in practica.

Daca ai optat pentru un apartament cu doua sau trei camere, ai spatiu suficient pentru un device recomandat celor care iubesc cu adevarat sunetul curat al muzicii – pick-up-ul. Multe persoane crede ca pick-up-ul este un device demodat al anilor 80. Din fericire exista multe modele pe piata cu multitudini de functii moderne. Daca chiar iubesti muzica o sa intelegi de ce un pick-up face diferenta.

De ce pick-up si nu sisteme digitale – cd player, mp3 player, combine audio?

Trebuie stiut din start ca un pick-up si componentele sale extra extrem de necesare, vor oferi prin „asamblare” un sistem complet a carui principala caracteristica este calitatea sunetului analogic, cea mai apropiata reprezentare a sunetului natural din momentul inregistrarii. Practic e cel mai fresh sunet. E ca si cand ai culege rosii pentru salata ta de dimineata direct din gradina comerciantului.

E deja cunoscut faptul ca tehnologiile digitale nu stocheaza toata informatia. Inregistreaza doar un numar limitat de esantioane pe secunda (44.000 de ori pe secunda in cazul CD-urilor) si cu amplitudine redusa (16 biti pentru fiecare esantion in cazul CD-ului). Daca vorbim despre batranul radio sau de popularele MP3-uri calitatea audio scade si mai mult.

Exista bineinteles si formate digitale de stocare a fisierelor audio mai putin comprimate (ex: .flac). Insa niciunul dintre acestea nu se apropie de calitatea naturala a sunetului oferit de un pickup. Asta nu inseamna ca orice ureche va putea distinge diferentele. Insa pentru un pasionat de muzica nu exista niciun dubiu ca un disc de vinil suna mai bine.

O limitare importanta a discurilor de vinil este ca esti obligat sa asculti piesele intregi. Este foarte dificil, chiar periculos pentru discuri, pentru doza si pentru ac sa incerci sa sari de la o  pista la alta. Desi pare ciudat sa nu poti asculta ce piesa vrei tu cand vrei tu, ca in cazul unui serviciu de streaming, aceasta limitare te forteaza cumva sa intri intr-o dispozitie de auditie muzicala.

Cum se instaleaza corect un pick-up

Asa cum probabil era de banuit, instalarea si operarea unui pickup necesita ceva mai multa grija si cunostinte in plus. In plus exista si consumabile in cazul unui pick-up. Acul, doza si bratul trebuie schimbate din cand in cand. Poti oricand sa apelezi la un service specializat pentru operatiunile de mentenanta, dar instalarea acasa a pickup-ului va trebui sa o faci singur.

La ce trebuie sa fii atent? Pentru a nu influenta negativ viteza de rotatie a platanului si forta cu care acul atinge discul ai nevoie sa instalezi pickup-ul pe o suprafata perfect plana. In plus, materialul din care este construit obiectul de mobilier si soliditatea acestuia conteaza, pe langa planeitate. Ai nevoie de ceva care nu se misca usor, nu vibreaza si nu rezoneaza in timp ce asculti un disc.

Daca ai nevoie de ajutor sau sugestii nu ezita sa ne contactezi. Specialistii nostri in design interior cu siguranta vor gasi cele mai bune solutii pentru amenajarea livingului si montarea device-ului in apartament.

Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Cartierul Solar? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.


113
rămase
Apartamente disponibile in Cartierul Solar